Dacă pentru unii alcoolul reprezintă un viciu care are doar părți negative, ei bine, pentru alții, un pahar de vin reprezintă o adevărată sursă de inspirație.

Există câțiva artiști care, după un pahar de vin, au fost „loviți” de inspirația aceea mare și au scris piese de succes. Când spunem succes ne referim la acele piese care de la primul play au cucerit fanii și, mai mult decât atât, au stat și săptămâni bune în topuri. 

Taylor Swift și Beyonce sunt doar câteva exemple. Tu ți-ai fi dat seama de momentul când au fost compuse?

Taylor Swift – Gorgeous. Se pare că Tay Tay a scris majoritatea pieselor la beție, recunoscând că cea mai mare inspirație a avut-o după ce a ajuns acasă de la MET Gala și l-a privit pe iubitul ei, Joe Alwyn.

Adele – Rolling in the deep. Artista a recunoscut că majoritatea pieselor de pe albumul ”21” sunt scrise la beție, deoarece atunci are o altă perspectivă asupra lucrurilor.

Beyonce – Drunk in love. Queen B a recunoscut că a scris piesa la studio alături de Timberland în timp ce beau cognac. ”Am fost foarte amuzant pentru că atât eu cât și Jay-Z am încercat să compunem un hit și am lăsat orgoliile la o parte”.

Rihanna – Higher. Riri a recunoscut pentru Vogue că această piesă este ca un mesaj vocal pe care i-l trimiți persoanei dragi atunci când ești beat. ”Știi că ți-a greșit și că o va face din nou, doar că atunci ai nevoie de el și vrei să îl ierți.”

Ed Sheeran – Drunk. ”Eram în turneu în Londra alături de un prieten Example și el mi-a arătat un cocktail celebru la ei. Am băut și de aici a început totul”

Justin Bieber – Cold water. Mulți nu știu că această piesă a fost scrisă de Ed Sheeran, dar cum Ed era beat și nu își mai amintește nici el, nu mai contează.