Atunci când te gândești la filmele clasice, asociezi personajele cu actorii care le-au dat viață și aproape că nu ți-ai putea imagina pe altcineva în rolurile principale, nu-i așa? Ce-ai zice dacă ți-am spune că unii actori care au făcut istorie în filme au fost a doua opțiune a producătorilor și au ajuns să aibă rolurile principale doar pentru că alți colegi de breaslă le-au refuzat?

Rose din Titanic sau James Bond trebuiau să fie interpretați de alți actori, dar ei au refuzat rolurile. Și nu sunt singurii! Ce zici, ar fi fost alegeri mai inspirate? 

Harry Styles ar fi putut fi Prințul Eric în Mica Sirenă, dar nu a ajuns la un acord cu producătorii. ”Au fost câteva lucruri... Cred că Mica Sirenă va fi un film extraordinar”, a povestit Harry în 2019, după o discuție cu regizorul filmului. 

Selena Gomez putea să fie Mitchie în Camp Rock, dar a refuzat rolul la acel moment, motivând că vrea să capete mai multă experiență. Gurile rele spun că a refuzat pentru că tocmai ieșise dintr-o relație cu Nick Jonas, iar în film ar fi trebuit să joace un personaj de care era îndrăgostit personajul lui Joe Jonas, fratele lui Nick. 

Emma Watson ar fi putut să fie Mia din La La Land, însă din cauză că acceptase deja rolul din Beauty and the Beast, a trebuit să refuze să fie partenera lui Ryan Gosling în filmul de Oscar. 

Gwyneth Paltrow a fost cât pe ce să fie partenera lui Leonardo DiCaprio în Titanic. Rolul i-a fost oferit până la urmă lui Kate Winslet, iar cuplul Rose-Jack este unul dintre cele mai iubite din cinematografie. 

Rachel McAdams putea fi Andy în The Devil Wears Prada. Până la urmă, Anne Hathaway a primit rolul. 

Christinei Applegate i s-a oferit rolul principal din Legally Blonde, dar tocmai terminase de filmat la un proiect similar și a refuzat rolul. Așa a ajuns să îi fie atribuit lui Reese Witherspoon. 

Hugh Jackman putea fi James Bond în Casino Royale. La vremea aceea nu i-a plăcut scenariul și a simțit că rolul nu i se potrivește, de aceea l-a refuzat, iar Bond a ajuns să fie jucat de Daniel Craig.