Mulți oameni aleg să părăsească orașul natal sau chiar țara de origine pentru un viitor mai bun. Unii pleacă în căutarea job-ului potrivit, alții pentru a-și urma visul de a face artă, în timp ce alții sunt nevoiți să își găsească alt loc pe care să îl numească ”acasă” din cauza războiului sau a contextului politic. Câteva staruri internaționale sunt ceea ce astăzi am numi refugiați. Unii dintre ei au ales să plece singuri din locurile în care au copilărit, iar în cazul altora familia a fost cea care a decis să le ofere un viitor mai bun, în altă parte a lumii. 

Mila Kunis - s-a născut în Ucraina, iar familia ei a avut de suferit în timpul Holocaust-ului, din cauză că erau evrei. În 1991, când ea avea șapte ani, părinții ei au decis să se mute în S.U.A., deși aveau doar 250$ și nu vorbeau engleză. Trei ani mai târziu, Mila începea deja să cocheteze cu actoria. 

Rita Ora - s-a născut în Iugoslavia, iar părinții ei erau albanezi. Familia ei a decis să se mute în Londra, în contextul conflictelor din Iugoslavia, în 1991. Rita era un bebeluș pe vremea când au emigrat. 

Gloria Estefan - s-a născut în Cuba, dar familia ei a plecat din țară la revoluția comunistă din 1959. Avea doi ani când s-a mutat la Miami.

Dua Lipa - cazul ei este asemănător cu al Ritei Ora. Părinții lui Dua sunt de origine albaneză, iar artista s-a născut în Kosovo. Părinții ei au decis să se mute la Londra, pentru a le oferi copiilor lor un viitor mai bun. 

Freddie Mercury - s-a născut în Zanzibar, părinții lui fiind de origine indiană. Pe vremea aceea Zanzibar se afla sub conducere britanică. În 1969, familia lui a emigrat în Marea Britanie, fugind din calea revoluției din Zanzibar. 

Andy Garcia - actorul s-a născut în Cuba, mama lui fiind profesoară, iar tatăl lui avocat. Când avea cinci ani, a avut loc Invazia din Golful Porcilor, așa că familia lui s-a mutat la Miami, unde a luat-o de la zero. Părinții lui au pus bazele unei afaceri cu parfumuri, iar el și-a descoperit pasiunea pentru actorie. 

Bob Marley – s-a mutat din Jamaica la Miami, unde a devenit mai cunoscut decât era.