Când te uiți la un film ai crede că fiecare scenă în parte e atent lucrată şi studiată, corect?  De cele mai multe ori aşa e, dar sunt şi scene în care spontaneitatea actorilor a bătut scenariul şi a dat naştere unor faze cu adevărat memorabile.

 

Uite aici 8 scene din filme care nu erau prevăzute în scenariu, dar au ajuns celebre:

Pretty Woman

Scena cutiei de bijuterii este una dintre cele mai faimoase ever. Edward Lewis (Richard Gere) îi arată lui Vivian Ward (Julia Roberts) un colier de diamante absolut superb şi destul de scump. Când Roberts a înercat să atingă bijuteria, Gere, într-un moment de spontaneitate, a închis cutia, luând-o pe partenera saprin surprindere. Hohotul ei de râs a fost atât de natural, încât regizorul a decis să păstreze scena.

The 40-Year-Old Virgin

Scena epilării pe piept a fost absolut reală. Steve Carell se epila pentru prima oară în viață cu ceară şi fiecare înjurătură a fost din suflet, ca să zicem aşa.

Dumb and Dumber

Scena autostopistului a fost improvizație de la cap la coadă. Doar nu credeai că atâta nebunie putea fi gândită vreodată de un scenarist.

Bridesmaids

Scena flirtului din avion dintre Melissa McCarthy şi "Air Marshall John" a fost improvizație. Ben Falcone, ce care l-a jucat pe John, este soțul lui McCarthy în realitate şi a fost nevoie de multe duble pentru că pur şi simplu nu îşi putea stăpâni râsul.

Ghostbusters

Scena interviului personajului lui Chris Hemsworth pentru un post de recepționer a devenit una memorabilă pentru că, înainte să fie filmată s-a decis ca ochelarii lui Kevin să fie lăsați fără lentile pentru că reflectau prea mult lumina. Când, instinctiv,Hemsworth s-a frecat la ochi prin rama ochelarilor, iar Melissa McCarthy i-a atras atenția, în loc să se oprească, Chris a mers mai departe şi a spus că le-a scos intenționat lentilele pentru a nu mai fi nevoit să le curețe. Iar scena a rămas aşa în film. Poftim spontaneitate!

Annie Hall

Strănutul lui Woody Allen nu a fost plănuit, dar a dat naştere unei scene la care şi actorilor le-a fost greu să nu râdă. Şi asta din cauza unei alergii.

Good Will Hunting

Jucând rolul psihologului Sean Maguire, Robin Williams spunea poveşti menite să-i crească încrederea lui Will. Poate cea mai celebră istorioară a rămas cea despre "vânturile" pe care soția lui Sean le trăgea în  somn. Totul a fost inventat pe loc, pe lângă scenariu, iar reacția lui Matt Damon a fost de asemenea spontană. La fel şi a cameramanului, care a izbucnit în râs şi chiar a făcut puțin camera să tremure. Chiar şi aşa, scena, aşa imperfectă, a fost păstrată în film.

Zoolander 

După discursul lui David Duchovny despre corupția din lumea modellingului, Ben Stiller şi-a uitat replica şi a întrebat din nou "De ce modele masculine?". Duchovny a improvizat şi a întrebat "Serios? Abia am explicat asta!". "Pur şi simplu nu îl ascultam pe David Duchovny şi, cum nu sunt mult mai deştept decât Derek, am încurcat replicile. Toată scena arată că eu şi Derek nu suntem chiar atât de diferiți", a povestit ulterior Ben Stiller