În timp ce pentru majoritatea cuplurilor infidelitatea este motiv de despărțire fără drept de apel, există și cupluri care nu cred în monogamie și care și-au construit relațiile pe alte valori. Câteva persoane publice au avut curajul să vorbească, de-a lungul timpului, despre faptul că sunt în relații deschise și că atât ele, cât și partenerii lor pot avea aventuri extraconjugale, fără ca acest lucru să le afecteze relația. 

Unii dintre ei au mers chiar mai departe și au spus că tocmai acest lucru îi ține împreună și le condimentează viața. Ele sunt cuplurile care au declarat public faptul că fidelitatea nu este o valoare de bază în relațiile lor. 

Angelina Jolie și Brad Pitt - au fost împreună 13 ani și căsătoriți doi ani. În 2009, Angelina a declarat că fidelitatea nu era neapărat o condiție pentru ca relația să funcționeze, potrivit Daily Mail.

Will Smith și Jada Pinkett Smith - sunt căsătoriți de 20 de ani și au împreună trei copii. Au declarat că au o relație deschisă, care se bazează pe încredere. Fiecare dintre ei poate avea aventuri în afara căsătoriei. 

Ethan Hawke și Ryan Hawke - actorul și-a cunoscut actuala soție pe vremea când încă era căsătorit cu Uma Thurman și a avut o aventură cu Ryan. El a declarat în trecut că monogamia este o idee copilărească și că fidelitatea sexuală nu ar trebui să fie baza unei relații. 

Megan Fox și Brian Austin Green - cei doi au divorțat în 2020, dar pe parcursul mariajului, au avut o înțelegere prin care Megan avea voie să aibă aventuri în afara căsătoriei. 

Hugh Grant și Anna Eberstein - au o relație de mulți ani, dar nu s-au căsătorit niciodată. Actorul a spus că nu crede că oamenii sunt făcuți să fie monogami. Grant are patru copii cu două femei. 

Pink și Carey Hart - cântăreața a declarat, în timpul unui interviu pentru The Guardian, că ea și soțul ei au o relație deschisă. Cei doi sunt împreună din 2006. 

Gwyneth Paltrow și Chris Martin - au avut o relație de 11 ani, în care fiecare dintre ei putea să aibă aventuri în afara căsătoriei. Potrivit revistei People, actrița este de părere că acestea fac parte din viață și nu ar trebui să le renegăm.

Justin Timberlake și Jessica Biel - cântărețul i-ar fi spus iubitei lui, la începutul relației, că nu își dorește nimic serios și că vrea să mențină o relație deschisă pentru că așa funcționează el. Lucrurile au devenit serioase pe parcurs, iar acum au împreună doi copii. Nu știm dacă mai împărtășesc aceleași valori cu privire la fidelitatea în cuplu.