Un trend devenit viral pe TikTok se transformă într-o provocare periculoasă. Oamenii au descoperit cum să modifice un filtru, așa încât cei din filmări să fie văzuți în ipostaze în care nu și-ar dori să apară. 

Provocarea Silhouette Challenge a apărut ca o mișcare cu intenții pozitive și s-a viralizat rapid pe TikTok. Cu siguranță ți-a apărut și ție măcar o dată în feed o astfel de postare, în care se vede silueta cuiva, cu un filtru roșu peste imagine. Apărută inițial pentru a încuraja oamenii să se simtă bine în pielea lor și să transmită un mesaj despre body positivity, provocarea a fost pusă în aplicare de milioane de utilizatori la nivel mondial. Ce nu știu cei care fac Silhouette Challenge este că există soft-uri speciale pentru înlăturarea filtrului și a rămâne doar imaginea brută. 

Mulți dintre cei care fac Silhouette Challenge se filmează în lenjerie intimă sau chiar fără haine, tocmai pentru că ar trebui să se vadă doar silueta, ca o umbră, și nu goliciunea. Doar că, dacă cineva vrea să te vadă fără filtru, poate să modifice imaginea. Pe internet au apărut o mulțime de tutoriale în acest sens, iar oamenii au început să atragă atenția asupra trendului. 

 

@gloryveddy

Been a minute.... had to do this one😂 ##silhouettechallenge ##thickness ##WAP ##ownit

♬ the pink one though.. - Haylee