În timp ce toată lumea caută perfecțiunea pe Instagram, o bloggeriță finlandeză are curajul să spună lucrurilor pe nume și a pornit un manifest împotriva așa-zisei perfecțiuni. 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pe Instagram nu ajung niciodată imagini „raw”, needitate. Toate trec prin zeci de filtre care nu fac decât să distorsioneze realitatea. Cel mai trist este faptul că mulți tineri își iau ca reper imaginile postate pe social media, fără să realizeze că nimic din ceea ce este prezentat nu este real. 

Sara Puhto are 30 de ani și de ceva timp face ceva ce puțină lume ar avea curaj: postează pe Instagram fotografii în paralel, în care le arată oamenilor cu arată o poză reală și cum arată una studiată și editată pentru rețelele de socializare. Totul ține de unghi, postură, lumină și ținuta potrivită. 

Pozele ei au devenit virale și au pus pe gânduri zeci de mii de oameni. Data viitoare când vezi ceva ce pare perfect pe social media, gândește-te mai bine dacă e ceea ce pare sau nu!