”Ai carte, ai parte” spune un vechi proverb. Știi deja că trebuie să înveți pentru a reuși în viață, dar evident că există și excepții de la regulă. Mulți artiști celebri nici măcar nu au terminat liceul. Au avut un vis pe care l-au urmat, astfel că nu au mai avut timp de școală. 

Atunci când ai talent, parcă planetele se aliniază în favoare ta. Așa a fost și cazul artiștilor din lista noastră care nu au avut nevoie de prea multe prezențe la școală pentru a avea succes. Au fost oamenii potriviți, la momentul potrivit, au riscat totul și au știut să profite de fiecare șansă. Noi zicem că a meritat!

Rihanna. Artista din Barbados a riscat totul și a câștigat. Riri avea 16 ani atunci când a plecat de acasă că să își urmeze visul american. Artista a semnat primul ei contract cu o casă de discuri, cea a lui Jay-Z. ”Când am plecat din Barbados, nu am privit înapoi. Am vrut să reușesc ce mi-am propus, chiar dacă asta a însemnat să mă mut în America.”, declara Rihanna pentru Social Magazine.

Harry Styles. Fostul membru One Direction avea o traiectorie foarte bine stabilită în ceea ce privește cariera, dar că planurile nu au decurs așa cum își imagina el. Harry studia dreptul, psihologia și afacerile și își dorea să devină psihoterapeut atunci când în viața lui a apărut X Factor. Acum, artistul are la activ două albume, trei nominalizări Grammy, o copertă Vogue și două roluri în producții cinematografice.

Jay-Z. Soțul lui Beyonce este un paradox. Rapperul îi îndeamnă pe toți să pună accentul pe educție, chiar dacă el a renunțat la școală. În 2011, atunci când a urcat pe scenă la Shawn Carter Scholarship Foundation, Jay-Z a declarat că: ”Nu am nicio diplomă care să ateste că am studii, de acea a trebuit să fac alte cursuri pentru ca ideile mele să conteze pentru alții.”

Eminem. Rapperul nu a fost cel mai cuminte elev posibil, ba chiar avea probleme la școală. Eminem a schimbat de multe ori școlile și a repetat de trei ori clasa a noua, iar asta l-a determinat să renunțe la studii. 

Avril Lavigne. Artista a fost lovită de succes când se aștepta cel mai puțin. Avril avea 15 ani atunci când a semnat un contract cu celebra casă de discuri LA Reid. Asta a făcut-o să renunțe la școală și la viața ei din Canada și să se mute în America.