Atunci când te numești Rihanna, îți permiți să refuzi piese care au fost compuse special pentru tine. Riri a făcut această aroganță de multe ori, așa că melodiile respective au ajuns la alți artiști sau au fost lansate chiar de artiștii care le-au compus pentru ea. 

Ironia sorții este că multe dintre acele piese refuzate de ea au ajuns hituri internaționale și au cucerit topurile. Probabil că de unele i-a părut rău, dar csf, nu ai csf!

Sia a compus ”Pretty Hurts” inițial pentru Katy Perry, dar aceasta nu i-a dat un răspuns. Apoi, le-a trimis piesa Rihannei și lui Beyonce. Queen B. a pus banii pe masă înainte ca Rihanna să se hotărască, așa că a ajuns să o lanseze ea. 

”Alive” are o poveste asemănătoare. Sia a scris-o inițial pentru Adele, care a refuzat-o. Apoi i-a trimis-o Rihannei, dar și ea a spus ”nu”. Sia a înregistrat un demo cu vocea ei, oamenilor le-a plăcut, așa că a decis să o includă pe albumul ei.

”We Can's Stop”, melodia cu care Miley Cyrus a dat lovitura după perioada Disney, îi era destinată tot lui Riri. Producătorul piesei, Mike Will Made-It, a povestit că Rihanna a refuzat-o și a ales altă melodie în loc, ”Pour It Up”. 

Ed Sheeran a scris cel mai tare hit al lui, ”Shape Of You”, cu gândul să i-l dea Rihannei. Pe măsură ce compunea melodia, și-a dat seama că Rihannei nu i s-ar potrivi și că nu ar lansa-o niciodată, așa că a păstrat-o pentru el. 

După ce i-a compus ”Diamonds”, Sia a mai scris pentru Rihanna și ”Cheap Thrills”. Riri a refuzat-o, din cauza sound-ului british-pop. Sia a ținut-o la sertar ceva timp, până când, în 2016 s-a hotărât să o lanseze și a făcut-o hit de number one. 

Când lucra la albumul ”Loud”, în 2010, Rihanna a înregistrat 200 de melodii, compuse de 50 de oameni. Una dintre ele a fost ”DJ Got Un Fallin' In Love”, dar Rihanna a hotărât să nu o păstreze. Așa au ajuns să o transforme în hit Usher și Pitbull.

Băieții de la The Chainsmokers au vrut inițial să lanseze ”Don't Let Me Down” cu vocea Rihannei, dar diva a refuzat. Așa a ajuns să o cânte Daya, iar piesa a fost unul dintre hiturile anului 2016. 

Rihanna trebuia să înregistreze ”Timber” alături de Pitbull, dar a refuzat, pentru a lansa în schimb featuring-ul cu Shakira, ”Can't Remember To Forget You”. Așa au ajuns să o cânte Pitbull și Kesha. 

Jeff Bhasker, compozitorul piesei ”Find Your Love”, a scris-o inițial pentru Rihanna și artista chiar a înregistrat un demo. Dar managerul ei și al lui Drake de la acea vreme a considerat că piesa i s-ar potrivi mai bine lui Drake, așa că a lansat-o el. 

Atunci când i s-a porpus să lanseze ”Lean On”, Rihanna a refuzat-o, pe motiv că suna a muzică de aeroport. Diplo i-a trimis-o apoi lui Nicki Minaj, dar și ea a refuzat-o. Așa au ajuns să o lanseze Major Lazer, DJ Snake și MØ.