Ai impresia că fac muzică de când lumea, nu-i așa? Ei, bine, unii dintre artiștii români au pornit de jos și au avut cu totul alte meserii înainte să cucerească lumea cu piesele lor. Mulți dintre ei și-au câștigat primii bani în domenii care nu aveau nicio treabă cu muzica.

Într-un fel sau altul, au ajuns să fie remarcați de cine trebuie și să devină cunoscuți în ceea ce le place să facă cel mai mult: muzică. Unii ar numi asta noroc, dar cert e că în spatele carierei lor stă multă muncă și sacrificiu. Uite din ce și-au câștigat primii bani cântăreții români:

Inna a fost vânzătoare la un magazin la malul mării, în orașul ei natal, Mangalia, în adolescență. În anul 2007, în timp ce lucra la o firmă de imobiliare, Inna i-a cunoscut pe băieții de la Play & Win și a început să înregistreze melodii pentru primul ei album.

Antonia a lucrat ca model în adolescență, când locuia cu părinții ei în S.U.A. A făcut și figurație în videoclipul unor rapperi americani. Când s-a întors în România, l-a cunoscut pe Tom Boxer, prin intermediul unui antrenor de fitness care o auzise cântând. A fost impresionat de vocea și de frumusețea ei.

Doru Todoruț a lucrat în învățământ înainte să se apuce de muzică. Salariul mic l-a determinat să se reorienteze, dar probabil că nu se supără dacă îi mai spune cineva, din când în când, ”dom' profesor”. 

The Motans a povestit la Morning ZU că a lucrat în publicitate și marketing în Republica Moldova. Simțea că menirea lui e alta, așa că a renunțat la job pentru a-și urma visul de a cânta.

Lidia Buble adoră copiii și a crescut într-o familie foarte numeroasă. În adolescență, a lucrat ca bonă la Deva, orașul ei natal, dar acesta a fost doar unul dintre job-urile ei: ”Am fost bonă, femeie de serviciu, am fost manager de vânzări auto, am lucrat și într-un cimitir cu tatăl meu. Recunosc că nu m-am gândit niciodată să devin artistă, deși știam că m-a binecuvântat Dumnezeu cu acest har de a cânta, dar nici măcar nu am îndrăznit să visez că într-o bună zi o să pot cânta pe o scenă unde voi avea în fața mea oameni care-mi vor fredona piesele și care mă vor iubi”. Apoi l-a cunoscut pe Adi Sînă, iar de aici știi ce a urmat: hit după hit.

Lui Connect-R nu i-a fost deloc ușor să ajungă sus. A povestit, la un moment dat, că vindea ziare pe stradă și așa și-a câștigat primii bani. Apoi, tatăl lui a insistat să învețe o meserie, iar Relu s-a încris la o școală de arte și meserii, unde a devenit tinichigiu auto. A lucrat o perioadă împreună cu tatăl său, după care și-a descoperit adevărata vocație: muzica și asta face și în ziua de azi. Din primul salariu și-a luat o geacă de blugi.

Pepe a povestit tot într-un interviu că a făcut de toate înainte de muzică: ”Am filmat la nunți, am fost ospătar, vânzător de haine și de cafea”.

Alex Velea a mărturisit într-o emisiune la Antena 1 că a fost vânzător de haine înainte să facă muzică.

Irina Rimes a trecut printr-o perioadă dificilă înainte să ajungă cunoscută. Artista de peste Prut a povestit că scria piese și le vindea pe sume de nimic, pentru a se putea întreține. Apoi, ”Visele” i s-au îndeplinit și acum o știe o țară întreagă.