Meseria de actor este una dintre cele mai bine plătite, mai ales dacă ai norocul să te naști în Statele Unite ale Americii sau să ajungi, printr-o împrejurare fericită, la Hollywood. Actorii consacrați au adunat sume frumușele în conturi, de-a lungul anilor. Un singur proiect de tip blockbuster le poate rotunji veniturile chiar și cu câteva zeci de milioane de dolari. Așa se face că actorii celebri ar putea oricând să se retragă pe o insulă pustie și să trăiască liniștiți până la adânci bătrâneți, din banii de pe un singur film. 

Filmele care au adunat miliarde de dolari în box office și-au recompensat protagoniștii pe măsură. Johnny Depp sau Bruce Willis au fost plătiți regește pentru unele dintre rolurile pe care le-au interpretat. Interesant este că, în cele mai multe cazuri, filmele care le-au adus cei mai mulți bani și cel mai mare succes au rămas de referință în carierele lor. Acestea au fost cele mai bine plătite roluri din istoria recentă a Hollywood-ului, potrivit Yahoo Finance:

5. Robert Downey Jr. - a încasat 75 de milioane de dolari pentru rolul din ”Avengers: Infinity War”. 

4. Keanu Reeves - rolul din ”The Matrix” i-a adus 83 de milioane de dolari în cont. 

3. Johnny Depp - franciza ”Pirații din Caraibe” i-a umplut conturile, dar cea mai mare sumă a încasat-o pentru rolul din partea a cincea a filmului, ”Răzbunarea lui Salazar”. 

2. Will Smith - a câștigat 100 de milioane de dolari pentru rolul din ”Men in Black 3”. 

1. Bruce Willis - deține recordul și a fost plătit cu 115 milioane de dolari pentru apariția sa din ”The Sixth Sense”.