TikTok-ul dă tonul în cazul multor trend-uri, care apar de nicăieri și ajung să fie cunoscute worldwide, peste noapte. Fie că vorbim despre melodii, dansuri, rețete de mâncare, idei de make-up, de amenajare sau pur și simplu life hacks, pe TikTok găsești idei bune în orice domeniu.

Iar atunci când apare un nou trend de makeup care fetelor li se pare interesant, este doar o chestiune de timp până când este preluat de milioane de utilizatoare din întreaga lume. Cel mai bun exemplu în acest sens este și cel mai recent: reverse eyeliner este machiajul care le-a înnebunit pe fete și, odată ce a căpătat vizibilitate ajungând pe feed-ul For You, a fost preluat și încercat de o mulțime de utilizatori, chiar și de unii make-up artiști bărbați.

Așa cum probabil intuiești, reverse eyeliner presupune un machiaj smookey, în care eyeliner-ul gel sau fardul închis la culoare este aplicat pe pleoapa inferioară, în loc de cea superioară. Machiajul se potrivește perfect cu pielea bronzată, cu câteva accente de iluminator și este ideal pentru petrecerile de vară, pentru ieșirile nocturne sau party-uri cocktail. Iar dacă ai impresia că e greu să obții look-ul, trebuie doar să te uiți la câteva tutoriale în care ți se explică pas cu pas cum să realizezi machiajul. 

@paintedbyspencer

Love a good REVERSE cat eye 🕺🏻 ##fypシ ##foryou ##FerragamoLetsDance ##makeup

♬ original sound - Tik Toker
@makeupbyalissiac

Full tutorial of yesterday’s reverse cat eye look!! ##BeautyHacks ##BeautyReview ##makeuptutorial

♬ original sound - PonderMusic