Sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000. O adevărată explozie pe piața muzicală românească. Andra și Andreea Bălan nu împliniseră 18 ani atunci când au început să cânte. Delia nici nu visa la succesul pe care urma să-l cunoască și cânta despre... tehnologie. Multe s-au schimbat de atunci, nu-i așa?

Am căutat piesele care i-au făcut cunoscuți pe artiștii români. Unele dintre primele lor melodii nici nu se găsesc pe net, atât de vechi sunt. Mai ții minte cum arătau, dar mai ales ce cântau artiștii de la noi atunci când s-au lansat pe piață?

Delia - Un calculator, o șansă în plus. Delia avea fix 18 ani când lansa piesa asta. Se întâmpla în anul 2000, înainte de perioada N&D.

Andre, adică Andreea Bălan și Andreea Antonescu, lansa în 1999 primul album - ”La întâlnire”. 

3 Sud Est - Ai plecat. Piesa face parte de pe albumul de debut al trupei, din 1998. 18 ani mai târziu, adică în 2016, 3SE a cântat-o la Forza ZU.

Smiley a intrat în trupa Simplu la începutul anilor 2000. ”Să zburăm spre cer” a fost unul dintre primele hituri, o colaborare cu Marius Moga. 

Andra avea doar 15 ani când a lansat ”În noapte mă trezesc”. Piesa a fost inclusă pe albumul de debut, numit simplu ”Andra”. 

Morandi, aka Randi și Marius Moga, debuta în 2005 cu ”Love me”. 

Akcent a lansat primul album în 2000. Pe atunci componența trupei era alta și avea și o voce feminină. Piesa cu care au făcut furori băieții în formula în care îi știam noi a fost ”Ți-am promis”.

Primul album B.U.G. Mafia a apărut în 1995, însă niciuna dintre acele piese nu se găsește pe net. În '96 apare albumul ”Înc-o zi, înc-o poveste”, de pe care face parte și piesa ”Pantelimonu' petrece”. E drept, varianta pe care o știm astăzi, cu videoclip, a apărut mult mai târziu.