În timp ce rutina ta zilnică include probabil minimum o vizită pe Facebook, Twitter, Instagram sau orice altă platformă de socializare, unii artiști au renunțat de tot la acest obicei.

Artiștii știu că rețelele sociale sunt cele mai bune mijoace de promovare pentru cariera și imaginea lor. Chiar și așa, au și ei nemulțumirile lor atunci când viața lor personală este împărțită cu milioane de oameni și sunt criticați pentru alegerile pe care le fac.

Uite cine a decis că o pauză de la rețelele sociale este perfectă uneori:

Britney pare mai liniștită și mai fericită ca niciodată, mai ales că iubitul ei deja i-a dat inelul, semn că relația lor trece deja la un alt nivel. Cei care au vrut să retrăiască bucuria cuplului nu au mai avut ocazia asta din cauza faptului că artista și-a dezactivat contul de Instagram. Fără nicio explicație, Britney și-a luat adio de la social media, iar cei care o urmăresc cred că a făcut asta pentru a se bucura de intimitate și de liniște.

Dupa doi ani de absență, Kanye și-a reactivat contul de Instagram, iar postările de până acum sunt legate de proiectele muzicale. Fanii lui Kanye nu au putut să nu observe faptul că acesta este foarte selectiv atunci când vine vorba de persoanele pe care le urmărește pe Instagram. Până acum, singura persoană care a meritat un follow back din partea lui Kanye este Kim Kardashian, fosta lui soție.

Fanii Alexandrei Stan sunt obișnuiți ca artista să posteze des imagini cu ea, iar faptul că aceasta a lipsit o perioadă de pe Instagram a ridicat multe semne de întrebare. Alexandra nu a lipsit nemotivat, ci are o explicație pentru tot. Artista a avut ceva probleme cu tenul și asta a făcut-o să nu mai aibă deloc încredere în sine. Constănțeanca a avut de transmis și un mesaj tuturor urmăritorilor ei și i-a îndemnat să ai grijă de ei. 

Pretty boy, dirty boy Maluma şi-a închis contul de Instagram după ce a fost criticat, în mod eronat, că maltratează animale. Maluma se afla în Mexic pentru a-şi promova cel de-al patrulea album, „11:11” și a publicat pe contul său de Instagram un videoclip în care apare ținând un pui de leu. Fanii artistului au reacționat imediat, adresându-i acestuia critici. Urmăritorii lui Maluma au crezut că animalul este noua lui mascotă şi l-au atacat pentru că l-a scos din habitatul lui natural.

Camila Cabello. ”Sunt momente când simt că doar eu contez și ma axez pe ceea ce este important pentru mine. Arta este ceva sacru pentru mine, iar dacă nu iau o pauză să mă concentrez asupra ei, simt că nu o pot face bine. Sunt foarte recunoscătoare că am cu cine să împart momente frumoase din viața mea.”, a declarat Camila.

Lana del Rey. ”Bună, dragii mei! Am vrut să vă anunț că mâine vom dezactiva toate conturile mele de pe social media. Am multe interese și proiecte care necesită transparență și intimitate”, a transmis artista chiar înainte de a-și închide toate conturile de socializare. 

Ariana Grande a renunțat la Instagram după ce și iubitul ei din acea perioadă, Pete Davidson a făcut același lucru.

Lorde. ”Simțeam că nu îmi mai funcționează creierul. A fost oribil de greu, cel mai dificil lucru pe care l-am făcut vreodată. Eram foarte prost dispusă, mă simțeam deconectată. Dar asta e viața mea acum”. 

În 2014, Rihanna a postat pe Instragram câteva fotografii nud de la sedința pe care a realizat-o pentru revista franțuzească LUI. Instagram i-a suspendat contul, nu de alta, dar, unele instantanee erau de-a dreptul porno. 

Pe Demi Lovato a luat-o gura pe dinainte și a criticat-o pe Mariah Carey. Presa a făcut din țânțar armăsar, iar Demi a ales să rezolve problema așa. S-a răzgândit după puțin timp și a reactivat conturile. 

Ed Sheeran a renunțat la telefon, e-mail și social media, pentru că îi ocupau prea mult timp prin decembrie 2015.

Cardi B și-a dezactivat contul de Instagram după ce a primit multe comentarii negative din partea fanilor. 

Sam Smith a spus adio platformei Twitter, după prestația de la Oscaruri. Mulți l-au luat la mișto pe Facebook și Twitter afirmând că este primul homosexual declarat care a primit premiul Oscar. A mai postat un singur mesaj după atacul din clubul de noapte din Orlando.

Nicki Minaj a renunțat la contul de Twitter din cauza unui site al fanilor numit Nicki Daily. Acesta posta clipuri cu melodii încă nelansate de artistă. Tweet-ul său final a fost următorul: "Like seriously, its but so much a person can take. Good f*cking bye".

Miley Cyrus a luat o pauză de la Instagram în 2018, fără nicio explicație. Fanii au crezut că a fost vorba de mica pauză pe care a luat-o de la relația cu Liam Hemsworth.

Justin Bieber a renunțat la Instagram în vara anului 2016 pentru a-și apăra iubita lui de atunci, Sofia Richie, care primea numai comentarii negative de la urmăritorii artistului. 

Jessie J.Instagram e distractiv, dar nu e viața reală. Ies pentru a scrie un nou album. Le spun asta tuturor celor care mă susțin. Vă iubesc pe toți. Mă voi întoarce în curând”

Taylor Swift și-a șters conținutul de pe toate rețelele sociale. Chiar dacă fanii s-au îngrijorat, aceasta s-a dovedit a fi o strategie de marketing pentru a-și promova albumul ”Reputation”

Iggy Azalea a renunțat la Twitter în 2015 atunci când fanii au criticat-o pentru kilogramele în plus.