Nimic nu poate fi mai trist pentru un artist decât să i se fure bucuria unei lansări de piesă sau de album. Artiștii de peste Ocean au avut de multe ori de-a face cu ”leakers”, dar au trecut peste acele momente ca niște adevărați profesioniști.

Artiștii au trecut prin unele dintre cele mai groaznice momente atunci când promisiunea lor de a-și surprinde fanii cu piese noi a fost ruinată. Zecile de ore petrecute în studioul de înregistrări, entuziasmul și nerăbdarea s-au dus pe apa sâmbetei atunci când piesele sau chiar albumele lor au scăpat pe internet înainte de marea lansare. Unii dintre ei au avut noroc cu fanii care i-au susținut și care le-au promis că nu vor asculta piesele decât după lansarea oficială, dar alții nu au fost la fel de norocoși.

Ce artiști au fost urmăriți de ghinion?

Ariana Grande a înregistrat o piesă alături de Chris Brown, piesă care urma să fie inclusă pe albumul lui Chris. Producătorii au decis că nu se încadrează pe album, așa că au renunțat la ea după ce Ari și Chris au filmat și videoclip. Fanii nu au trebuit să aștepte prea mult timp după piesă pentru că aceasta a scăpat imediat pe internet.

Lady Gaga. În timp ce unele staruri ar fi supărate că piesa lor a scăpat pe internet sau ar anula evenimentul de lansare al piesei, Lady Gaga le-a râs în față celor care au făcut asta. Lady Gaga nu a avut niciun motiv să fie supărată din cauza acestui eveniment neplăcut, deoarece piesa scăpată pe internet a devenit instant una dintre cele mai căutate. Artista a postat pe Twitter o poză special pentru cei care au făcut asta. 

Drake este urmărit de ghinion. Tocmai când le pregătea fanilor o colaborare surpriză, suspansul a fost distrus. Drake colaborase cu Busta Rhymes pentru o nouă piesă care, din păcate, a scăpat pe internet înainte de lansarea oficială. Momentul în care cei doi au înregistrat piesă nu este cunoscut, dar apropiații spun că cei doi au fost în studioul de înregistrări în anul 2012-2013. În 2013 într-un interviu, Busta a spus că piesa lor este aproape gata. 

Dua Lipa. La doar câteva săptămâni după ce piesa ”Stupid love” de la Lady Gaga a ajuns pe interet, Dua a trecut și ea prin aceeași experiență. Artista a fost foarte dezamăgită când a aflat că trei piese de pe albumul ”Future Nostalgia” au scăpat pe internet înainte de marea lansare. 

Taylor Swift a fost cea mai ghinionistă dintre toți artiștii. Întreg albumul ei ”1989” a ajuns pe internet fix cu trei zile înainte de marea lansare. Fanii lui Tay-Tay au fost dezamăgiți și i-au promis artistei că nu vor da nici măcar un play până când aceasta nu-l va lansa oficial.

Kanye West nu a fost ferit nici el de evenimente neplăcute. Piesa ”Awesome” pe care i-o dedicase soției lui, Kim Kardashian a ajuns pe internet înainte de lansare. 

”Roar” de la Katy Perry a ajuns pe internet înainte ca artista să o lanseze oficial. Chiar și așa, nu a fost un impediment ca piesa să adune 3.3 miliarde de vizualizări.

Nicki Minaj a avut și ea parte de un astfel de eveniment. ”Marilyn Monroe” a scăpat pe internet înainte ca artista să lanseze albumul ”Pink Friday: Roman's Revenge.”

”Crazy kids”, piesa Keshei a scăpat pe internet în noiembrie, deși artista voia să facă marea lansare în decembrie.

Albumul ”25” al lui Adele a scăpat pe internet cu 72 de ore înainte ca artista să îl lanseze oficial. Artista a fost dezamăgită, mai ales că a oferit un interviu la radio în care a spus că vrea să își surprindă fanii cu piese noi.