Ariana Grande este una dintre vedetele ale căror nume sunt pronunțate greșit de foarte multe ori. Artista a pus punctul pe ”i” de câteva ori și a explicat cum ar trebui să sune numele ei de familie, atunci când este pronunțat.

Dacă în cazul prenumelui treaba este relativ simplă, pentru că se pronunță exact așa cum se scrie - Ariana - ei bine, numele de familie este puțin mai ”tricky” și mulți l-au pronunțat greșit, de-a lungul timpului. Ariana s-a săturat să îi pocească oamenii numele, așa că a explicat de mai multe ori cum ar trebui să fie pronunțat și care este originea lui. Potrivit spuselor artistei, numele care provine de la bunicul ei, ar trebui să fie pronunțat ”Grendi”, dacă este să transcriem fonetic. Ari a povestit că fratele ei, Frankie, a venit cu ideea să spună ”Grande”, pentru că suna mai comercial, și așa a rămas. 

Ariana Grande le calcă pe urme Selenei și lui J. Lo și lansează propria linie de produse cosmetice

Ariana a spus că, în memoria bunicului ei, ar prefera ca numele să se păstreze în forma originală. Acesta este și unul dintre motivele pentru care artista l-a păstrat și după căsătorie. Multă lume s-a întrebat dacă a preluat numele soțului ei, Gomez, așa cum se obișnuiește, dar se pare că artista a dorit să păstreze numele ei de familie. Unul dintre motive ar fi amintirea care o leagă de bunicul ei, dar ar mai putea fi o explicație și anume că există deja o artistă cu numele de familie Gomez - Selena Gomez - și lumea le-ar putea confunda pe cele două. Așa că, cel puțin până la proba contrarie, Ariana a rămas la numele Grande. 

Care, apropo, așa ar trebui să sune (min. 2.20):