Pentru majoritatea copiilor, școala este o prioritate. Însă există și excepții, iar artiștii sau sportivii care se concentrează de mici asupra carierei pun învățatul pe planul al doilea. Asta nu înseamnă că renunță la studii sau neglijează învățatul, doar că trebuie să își gestioneze altfel timpul și nu mai pot merge fizic la școală. Și atunci optează pentru educație la domiciliu, iar în S.U.A. este deja o modă să parcurgi materia acasă, cu un profesor. 

Mai mulți artiști de talie internațională au avut parte de educație la domiciliu, pentru a putea împăca școala și cariera. Au mers în paralel cu studiile, filmările și concertele și s-au descurcat admirabil.

Justin Bieber - avea doar 12 ani atunci când a fost descoperit pe YouTube și i s-a oferit un contract. A făcut școala primară în Canada, dar când și-a început cariera muzicală și s-a mutat în S.U.A., mama lui a optat pentru educație la domiciliu. Făcea cursurile online, în timp ce călătorea peste tot în lume pentru concerte. A continuat așa până în 2012, când a absolvit liceul. 

Miley Cyrus - a avut o viață normală până când a debutat în producția marca Disney, Hannah Montana. Între muzică și actorie, nu mai avea timp de mers la școală, așa că a început să fie educată acasă, pentru a-și gestiona mai bine timpul. S-a descurcat destul de bine și chiar a absolvit înaintea colegilor ei.

Selena Gomez - la fel ca în cazul lui Miley, Selena a făcut pasul către o carieră artistică destul de devreme. A renunțat la școală pentru a se putea concentra asupra carierei și a luat lecții acasă, cu un profesor dedicat, care s-a asigurat ca Selena să nu piardă nimic important, în ciuda faptului că era aproape non-stop pe platourile de filmare. 

Ryan Gosling - la 10 ani, actorul încă nu știa să citească. A avut probleme la școală, inclusiv de tip bullying și a fost diagnosticat cu ADHD. Mama lui a decis să nu îl mai trimită la școală și să îi ofere educație acasă. După doi ani a semnat un contract pentru un rol în The Mickey Mouse Club. Actorul a spus că homeshooling-ul i-a oferit o autonomie care l-a ajutat de-a lungul anilor.

Frații Jonas - Nick, Joe și Kevin au cunoscut succesul la vârste fragede, mai întâi ca trupă muzicală, apoi ca actori. Mama lor a ales homeschooling-ul pentru toți trei și a declarat că ar fi optat pentru același sistem educațional și dacă băieții aveau o viață normală și nu deveneau celebri. 

Demi Lovato - a renunțat la școală și pentru că își începuse cariera artistică, dar și din cauză că avea parte de bullying. La un moment dat, a declarat, în cadrul emisiunii lui Ellen DeGeneres, că: ”Nu am înțeles decât târziu de ce am avut parte de bullying. Am avut o viață diferită de a celorlalți. 

Taylor Swift - la 14 ani deja își făcuse debutul în muzică, așa că nu prea mai avea timp pentru școală și a decis, alături de familia ei, să opteze pentru educație acasă. La fel ca Miley, a reușit să termine materia mai devreme decât colegii ei, cu ajutorul tutorelui ei. 

Justin Timberlake - a mers la o școală de cartier până în clasa a șasea, când a început să filmeze pentru The Mickey Mouse Club. Din acel moment și până a absolvit liceul, a avut parte de educație la domiciliu.