Filmele de groază ne dau tuturor fiori pe șira spinării. Efectele vizuale, sunetele, atmosfera - toate contribuie la suspansul pe care-l creează. Dar și mai înfricoșătoare e ideea că lucrurile acelea chiar s-au întâmplat în realitate.

Deși sperieturile pe care ni le oferă un film de groază râmân blocate în momentul vizionării lui, zvonurile despre blestemele pe care le au aceste filme merg mult mai departe.

Filmele de groază au mereu au reputație de aparte. Fie că au fost inspirate din realitate, fie că au fost filmate în locații blestemate, toate au dus la ceea ce li s-a întâmplat mai târziu actorilor sau echipei de producție.

1. Hereditary. Filmul și-a pus amprenta asupra tuturor actorilor, însă, în special asupra lui Alex Wolf. Tânărul actor devine bolnav psihic în fața, dar și în spatele camerelor. Un astfel de film concentrat pe spiritele malefice se pare că l-a afectat pe actor.

2. The Crow. Se pare că moartea lui Branon Lee este cel mai tragic eveniment de pe platourile de filmare. Pistolul cu care s-a tras asupra lui nu era unul din recuzită, ci unul adevărat care l-a nimerit pe Branon în piept, după care a murit. Se pare că toată scena nu a fost o simplă coincidență.

3. The Conjuring. Plotoul de filmare a fost de multe ori vizitate de prezențe supranaturale, însă cea mai speriată a fost Mia Farmiga care a găsit urme de palme pe monitorul laptopului său după ce și-a lăsat scenariul în afara rulotei în care repeta.

4. Annabelle Comes Home. Filmul are o mare legătură cu The Conjuring, însă evenimentele la care au participat actorii de aici sunt mult mai grave. Obiectele care levitau prin fața camerelor de filmat se pare că nu făceau parte din scenariul lui Stephen King.

5. The Amityville Horror. Atunci când Ed și Lorraine Warren intră în acțiune, situația este gravă. Chiar Ryan Reynolds a povestit că după ce a jucat în remake-ul acestui film s-a trezit o bună perioadă de timp la aceași oră ca și membri familiei Lutz, personajele principale.

6. Poltergeist. Clovni, spiritele, portaluri către lumea de dincolo, toate au dus la crearea unui film de groază perfect. Însă ceea ce este cu adevărat de groază este faptul că blestemul nu s-a întâmplat decât după ce filmul a fost lansat.

7. The Exorcist. A fost numit cel mai înspăimântor film de groază și nu este de mirare, având în vedere că în timpul filmărilor Lina Blair și Ellen Burstyn au suferit arsuri când filmau o scenă în flăcări, iar Jack MacGowran și Vasiliki Maliaros au fost împușcați și au murit.

8. Rosemary's Baby. Numărul de întâmplări tragice l-a făcut pe acesta să fie cel mai blestemat film. După premiera filmului, mulți actori au început să moară. Producătorul William Castle a murit din cauza unor complicații la plămâni, compozitorul Krzysztof Komeda a murit din cauza unei căzături, iar soția lui Roman Polanski, Sharon Tate, a fost ucisă de familia Mason.