Știrile false sunt cele care circulă cel mai repede și cele care îi întristează cel mai mult atât pe fani, cât și pe artiști. Nu de puține ori, fanii au aflat că idolii lor au murit sau că au fost victimele unor accidente grave.

Informațiile false sunt cele care provoacă cea mai mare panică în rândul fanilor. Nici vedetele nu fac excepție de la efectele răspândirii de fake news. De cele mai multe ori, acestea au aflat de la tv sau din ziare că au murit. Ciudat, nu?

Cel mai recent exemplu este cel al lui Lil Nas X care a fost luat prin surprindere să afle că a murit. Artistul are simțul umorului foarte bine dezvoltat și s-a amuzat pe seama asta chiar pe TikTok. 

Lista este mai lungă:

Drake. Fanii rapperului canadian s-au panicat în noiembrie 2020 când au văzut pe Twitter trendul #RIPDrake. Din fericire, artistul a fost victima unei farse, iar fanii acestuia au putut răsufla ușurați. Până și publicația L.A a titrat pe prima pagină titlul ”Compozitorul și rapperul canadian Drake a murit la vârsta de 34 de ani.”

Paul McCartney. În jurul membrului Beatles este o întreagă conspirație. Fanii cred că acesta a murit în 1966 și că de atunci o persoană care seamănă perfect cu el i-a luat locul. Mai mult decât atât, fanii trupei sunt de părere că anumite detalii legate de soarta lui Paul au fost date în piesele lui George Harrison și John Lennon. Spre exemplu, în piesa lui Lennon ”A day in a life”, acesta cântă ”Paul is dead, miss him, miss him".

Britney Spears și Justin Timberlake. Pe fondul unei glume, doi DJ din Dallas au declarat că Britney și Justin au suferit un accident de mașină și că nu au supraviețuit. ”Primul lucr pe care l-am făcut a fost să o sun pe Britney”, declara în 2001 Timberlake pentru ABC News.

Avril Lavigne. Zvonurile au început să circule în aprilie 2003, atunci când fanii artistei au crezut că aceasta s-a sinucis după moarte bunicului ei. În 2017, Twitter-ul a pus din nou paie pe foc acestui zvon și a lansat teoria conform căreia Avril Lavigne cea din prezente este nimeni altcineva decât artista Melissa Vandella care seamănă foarte mult cu Avril. 

Nick Jonas. Artistul a fost victima a două glume pe Twitter în anul 2009. Una dintre ele susținea că Nick a murit după ce a suferit un atac de inimă din cauza problemelor de diabet, iar alta susținea că fratele Jonas a murit în timpul unui dans lasciv într-un club din Dallas. Both wrong!

Taylor Swift. Aparent, anul 2009 nu a fost unul bun pentru Taylor Swift. Presa a speculat că artista a murit într-un accident de mașină, apoi a apărut zvonul că a decedat din cauza unei alergii la somnifere. Ambele zvonuri au făcut înconjurul lumii și s-au răspândit imediat pe Youtube și pe Facebook. În iulie 2016, veștile tragice despre Tay-Tay au revenit în atenția fanilor din cauza unui graffiti pe care scria ”În memoria lui Taylor Swift 1986-2016”

Justin Bieber. Dacă crezi tu ce apare pe social media, atunci Justin Bieber a murit de atâtea ori, încât nici nu poți număra. În 2009 au apărut multe zvonuri conform cărora Biebs s-a sinucis, apoi au apărut veștile că a murit în urma unor împușcături într-un club de noapte și în urma unei supradoze. În martie 2012, trendul #RIPJustinBieber a creat valuri pe Twitter.

Miley Cyrus. Artista a avut de-a face de-a lungul timpul cu câteva glume nesărate din partea fanilor. În 2008, s-a spus că Miley a murit în urma unui accident de mașină, iar vinovatul a fugit de la locul faptei. Mai târziu, în 2009, Peaches Geldolf a postat pe Twitter un mesaj în care le-a transmis tuturor că o bună prietenă i-a spus că Miley Cyrus a murit. Zvonurile au continuat și în 2016, atunci când cei de la Now8News au publicat un raport din care reieșea că Miley a fost găsită moartă în cadă în urma unei supradoze.

Beyonce. Bijuteriile te pot omorî! Beyonce a văzut asta cu proprii ei ochi, atunci când a citit zvonurile conform cărora a murit în 2016 în timpul unui concert din Brooklyn după ce a înghițit un cercel. Fanii lui Beyonce nu au fost deloc încântați de farsă, mai ales că se susținea că artista nu ar fi primit îngrijirile medicale necesare.

Kanye West. În decembrie 2016, fanii au găsit explicația comportamentului ciudat al lui Kanye. De fapt, nu era Kanye, ci o clonă. Faptul că și-a anulat turneul, că și-a vopsit părul, că le-a adresat lui Beyonce și Jay-Z vorbe dure au fost suficiente dovezi pentru mulți fani.

Sean Kingston. BBC News a șocat industia muzicală în 2018 atunci când a anuțat că artistul a fost găsit mort după ce jet ski-ul lui a intrat într-un pod din Miami.

Lil Nas X. Fanii lui Lil Nas nu au motive de îngrijorare. Artistul trăiește și are simțul umorului. În februarie 2021, un utilizator a postat pe Twitter rezultatul dat de Google căutării ”how old is Lil Nas X”. Rezultatul căutării a apărut imediat însoțit de ”age of death: 21”. Utilizatorul a postat imediat pe Twitter ca descriere în dreptul imaginii ”nu pot să cred că Lil Nas a murit înainte să lanseze ”Call me by your name”.

 

@lilnasx

i was so young 😢

♬ CALL ME BY YOUR NAME BY LIL NAS X - not lil nas x

 

Eminem. Fanii lui Eminem au avut parte de una dintre cele mai mari sperieturi din viața lor. Aceștia au rămas șocați atunci când au văzut mesajul postat de către un alt internaut. ”L-am omorât pe Eminem” s-a viralizat imediat, iar #RIPEminem a devenit instant unul dintre cele mai discutate trenduri de pe Twitter. Cei de la Twitter s-au sesizat imediat și au blocat contul celui care a făcut gluma proastă. 

Madonna. Jucătorul de fotbal Diego Maradona s-a stins din viață, iar fanii fotbalului i-au confuzat pe cei ai Madonnei care au început să posteze mesaje triste despre artistă pe Twitter. Până s-a elucidat misterul și până au aflat că vestea tristă îl vizează pe legenda fotbalului, Maradona, știrile fake despre Madonna au circulat cu viteza luminii.