Mai este mai puțin de o lună până când apare prima parte din sezonul final din La Casa de Papel. Jaful ajunge la final, iar fanii serialului devenit fenomen așteaptă cu sufletul la gură să vadă cum se va termina aventura pentru gașca de hoți condusă de El Profesor. 

Dacă ești fan LCDP, probabil că ai urmărit cu sufletul la gură fiecare episod, dar cunoști și secretele ”din culise”? De exemplu, știai cum au ajuns personajele să aibă nume de orașe, unde s-a filmat și câte sezoane trebuia să aibă inițial? Well...

Jaful ajunge la final. A apărut trailer-ul oficial al sezonului cinci din La Casa de Papel

1. Trebuia să aibă inițial două sezoane. Când a fost preluat de către cei de la Netflix și a devenit un fenomen, producătorii s-au hotărât să continue povestea. 

2. Inițial trebuia să se numească ”Desachuciados”, care s-ar traduce prin ”Proscrișii”. Înainte de lansare a primit numele ”La Casa de Papel”. 

3. Personajele trebuiau să aibă nume de planete. Cineva însă a venit la filmări cu un tricou pe care scria Tokyo și așa le-a venit producătorilor ideea ca hoții să poarte nume de orașe. 

4. Actorul Darko Peric (Helsinki) a făcut facultatea în România și vorbește perfect limba română. A studiat medicina veterinară la Timișoara și la București. 

5. Personajul Nairobi nu a existat în scenariul inițial. Alex Pina a creat personajul special pentru actrița Alba Flores, după ce a sunat-o și a întrebat-o dacă i-ar plăcea rolul. 

6. Și El Profesor are nume de cod inspirat de la un oraș, dar nu îl folosește în serial. El este Vatican. 

7. Primele două sezoane s-au filmat la Consiliul Superior al Cercetării Științifice. Echipa de producție nu a primit aprobare pentru a filma chiar la Monetăria Regală a Spaniei.

8. Personajul Tokio, din perspectiva căruia este spusă povestea, este inspirat din Mathilda, personajul interpretat de către Natalie Portman în filmul León: The Professional.

9. Râsul colorat al lui Denver a fost prevăzut în scenariu. Actorul Jaime Lorente a trebuit să îl exerseze mult și bine pentru a intra în personaj. 

10. Neymar se numără printre fanii înfocați ai serialului și a avut o apariție în sezonul al patrulea. El a jucat rolul unui călugăr.