Destinația perfectă există! Chiar dacă nu este în România, este la o aruncătură de băț de țara noastră și merită orice sacrificiu pentru a te bucura câteva zile de castelele desprinse din basmele cu prinți și prințese Disney.

Povestea orașului construit din castele Disney este una foarte interesantă. Gândit inițial ca o destinație de lux, în timp, orașul din Turcia a devenit mai mult un oraș fantomă și este doar pe jumătate finalizat. Proiectul aparține fraților Yerdelen, doi antreprenori turci care au vrut să înlouiască tipicele blocuri și au optat pentru castele inspirate din poveștile Disney. Chiar dacă nu este locuit, orășelul are și un nume. Burj Al Babas este locația perfectă dacă vrei să faci poze pentru Instagram.

Orașul din povești are 700 de astfel de castele care au fost gândite spre a fi puse la dispoziția cumpărătorilor. Frații Yerdelen au crezut că lumea nu se uită la bani atunci când vine vorba de o astfel de arhitectură și, mai ales de zona în care este amplasat totul. Fiecare castel este dotat cu jacuzzi, dar, din păcate pentru frații antreprenori, economia Turciei din ultimii ani le-a pus bețe-n roate și au fost nevoiți să declare falimentul.

Ai locui în astfel de castele?