Înainte de a spune ”rec”, producătorii de filme stabilesc cu atenție detaliile care să ducă titlul pe culmile gloriei. Unul dintre cele mai importante aspecte este cel legat de locația pentru filmări, iar România a fost de multe ori pe lista preferințelor.

Fie că le-ai văzut la cinema sau de acasă, sigur au existat câteva filme care te-au făcut să spui ”cunosc locul acela!”. Și chiar se poate să îl fi cunoscut pentru că multe dintre producțiile de renume s-au filmat în România. De la București, la Sinaia și până la Rovinari, toate aceste locații i-au cucerit pe regizorii care le-au considerat potrivite pentru a pune în scenă acțiunea.

Unul dintre cele mai cunoscute filme este cel de pe Netflix, ”A Christmas Prince” care s-a filmat la Castelul Peleș și care oferit o priveliște de basm privitorilor. Ce alte titluri se poate lăuda cu sunt made in RO? Îți spunem noi!

A Christmas Prince - Sinaia

The Nun - Sighișoara, București

Seed of chucky - București

Cold Mountain - Prahova, Covasna și București

The Dying of The Light - București

Ghost Rider: Spirit of Vengeance - Transfăgărășan, Castelul Corvin, Rovinari, Hunedoara, București, Fărcășești, Sibiu, Lacul Vidraru

The Keeping Room - București

Mirrors - ASE, București

Bunraku - București