Ce-a fost mai întâi: filmul sau jocul? Filmul, am fi tentați să răspundem, nu-i așa? De obicei, filmele, serialele și cărțile servesc drept inspirație pentru jocuri video, dar există și excepții. Multe și inspirate chiar! Vorbim despre jocuri video care au înregistrat un succes atât de mare, încât au fost transformate și în filme. 

1. The Angry Birds Movie (1 și 2)
Cine nu s-a jucat măcar o dată Angry Birds pe telefon? Ei bine, jocul atât de popular a fost transformat în animație și are deja două părți. Partea și mai tare e că a prins la public și a ajuns să fie în topul celor mai apreciate filme de anul trecut. 

2. Pokemon: Detective Pikachu
A fost o vreme când toată lumea vâna în disperare pokemoni. Atât de tare a prins la public jocul, încât a fost transformat în film. ”Detective Picachu” a apărut în 2019, iar vocea simpaticului protagonist este a lui Ryan Reynolds. 

3. Sonic the Hedgehog
Inspirat din saga de jocuri video cu același nume, filmul îl are în centrul acțiunii pe simpaticul personaj albastru Sonic, care vine pe Pământ cu misiunea de a vâna un rău-făcător. 

4. Prince of Persia: The Sands of Time
Pornind de la jocul cu același nume, a apărut și filmul care îl are în prim-plan pe Dastan (Jake Gyllenhaal), un prinț capabil să întoarcă timpul și să schimbe cursul lucrurilor. 

5. Resident Evil
Jocul a fost un best-seller la vremea lui, așa că nu e de mirare că a fost transformat într-o serie de șase filme, a căror protagonistă este Alice (Milla Jovovich), aflată într-o luptă permanentă cu forțele răului.