Artiștii K-Pop par a avea viețile perfecte: au milioane de fani în toată lumea, muzica lor a devenit un adevărat fenomen mondial, se bucură de popularitate și bani mulți în conturi la vârste fragede și lista poate continua. Însă ce nu știu majoritatea fanilor K-Pop este că în spatele vieții posh pe care o afișează se ascund reguli extrem de stricte. 

Nu vorbim doar despre cântăreți și trupe K-Pop, ci și despre actori, fotomodele și cam orice vedetă de origine coreeană care are contract cu o agenție care o reprezintă. Odată ce semnezi contractul, te supui unor reguli bătute în cuie. Orice abatere atrage după sine penalizări, așa că starurile care nu se supun au de plătit amenzi serioase. 

1. Nu au voie să se combine. Sună absurd, dar regula este că dacă ai o relație, să o ții cât mai departe de ochii fanilor. Strategia vizează mai mult fetele din industrie, iar explicația este că fanii preferă să le știe singure și disponibile. 

2. Fără schimbări de look și modificări de greutate. Orice schimbare de coafură trebuie aprobată de manager și discutată cu stilistul. Starurile K-Pop au reguli stricte și cu privire la alimentație și orice modificare de greutate se penalizează. Băieții de la BTS au povestit că au fost prinși de reprezentanții lor în timp ce mâncau înghețată pe furiș. 

 

3. Fără tatuaje. Dacă la început nu aveau voie deloc să își facă tatuaje, percepția se schimbă ușor-ușor. Idolii K-Pop pot avea tatuaje, cu condiția să nu fie la vedere și să le acopere atunci când performează. 

4. Să fie respectuoși în orice situație. Regulile de etichetă și bună creștere trebuie respectate la sânge de artiștii coreeni. Gesturi precum mers pe stradă cu mâinile în buzunare, stat pe telefon sau ridicat tonul la cineva din staff pot fi aspru pedepsite. 

 

5. Să-ți păstreze imaginea fără pată. Idolii sunt văzuți ca exemple și nu au voie să calce strâmb în public, în caz contrar trebuie să plătească. Altfel spus, fără droguri, beții, jocuri de noroc sau scandaluri în public. 

Mai vrei? Mai sunt și alte lucruri pe listă: