Actorii au de-a face cu tot felul de provocări de-a lungul carierei. Unii dintre ei dau lovitura cu anumite roluri, alții aproape că iau castingul, dar până la urmă altcineva le suflă de sub nas proiectul și rămân doar varianta de rezervă. Nu de puține ori s-a întâmplat ca actorii consacrați să își bage unghia în gât, metaforic, că au ratat șansa de a face rolul vieții lor. Dincolo de bani, e vorba despre notorietate și popularitate, de care s-au bucurat alți actori în locul lor. 

Fie că a fost alegerea producătorilor să dea rolul altcuiva, în ultimul moment, fie că au dat ei cu piciorul unei ocazii care ar fi putut fi rolul vieții lor, cu siguranță regretă că au ratat trenul, la momentul respectiv. 

Jason Statham - trebuia să fie Tommy Shelby în serialul ”Peaky Blinders”. Până la urmă, rolul principal i-a revenit actorului Cillian Murphy, care a făcut o treabă extraordinară.

Eddie Redmayne - trebuia să fie Kylo Ren din ”Star Wars”. Rolul antagonistului i-a fost atribuit însă lui Adam Driver. 

Matthew McConaughey - a fost la un pas de a primi rolul principal din ”Titanic”. Ți l-ai fi imaginat în pielea lui Jack, în locul lui Leonardo DiCaprio?

Robin Williams - trebuia să fie Jokerul din ”Batman”. 

Tom Cruise - a fost la un pas să primească rolul principal din ”Iron Man”. Robert Downey Jr. a fost cel care a primit rolul principal în final.