Artiștii ar face orice să iasă în evidență. Nu de puține ori s-a întâmplat să depășească intenționat limitele în melodii și în videoclipuri.

Unele piese au fost cenzurate ca să poată fi difuzate pe radio, iar unele clipuri au fost interzise din start, din cauza conținutului explicit.

Pe o piață muzicală competitivă, când talentele apar peste noapte în topurile internaționale, artiştii ar face orice ca să capteze atenția publicului. Videoclipurile cât mai şocante sunt cel mai bun mod de a stârni instant controverse.

Iată care sunt cele mai îndrăznețe clipuri!

Miley Cyrus - Wrecking Ball. În videoclip, Miley apare îmbrăcat sumar, lingând un ciocan. Cam mult și cam obraznic pentru Hannah Montana!

Nicki Minaj - Anaconda. Videoclipul a fost cenzurat din cauza mișcărilor provocatoare.

Rihanna - B*tch Better Have My Money. Videoclipul a fost un pic cam mult, dacă ne amintim scenele de nuditate și violența verbală. A fost criticat ca fiind un videoclip misogin, rasial și indecent.

Lady Gaga - Alejandro. Videoclipul cu aluzie la Biserica Catolică nu a fost pe placul multora. Acesta nu a fost interzis în totalitate, ci a fost difuzat după miezul nopții în unele țări.

Kanye West - All of the Lights. Chiar și în zilele de astăzi videoclipul este considerat o problemă pentru cei care suferă de epilepsie din cauza luminilor puternice.

Sia – Elastic heart. Una dintre cele mai emoționante piese de la Sia. Numai că povestea dintre Maddie Ziegler și Shia LaBeouf aduce puțin a pedofilie, în ochii criticilor.

Robin Thicke & Pharrell – Blurred Lines. Aici nu imaginile, ci versurile sunt problema: “I’ll give you something big enough to tear your ass in two”. Oooook!

Madonna – Justify My Love. Wikipedia clasifică videoclipul drept ”porn groove”.

Kanye West – Famous. Rapper-ul și-a pus pe toată lumea în cap din cauză că a ”dezbrăcat” mai multe vedete și le-a pus în patul lui. Ca să nu mai vorbim de versul despre Taylor Swift: ”I made that bitch famous”.

Rihanna - S&M. Inspirat din tehnicile sado-masochiste, „S&M” a fost deja interzis în 11 țări, la doar o zi după difuzare. Clipul este vizibil cu tentă erotică, în care cântăreața poartă ținute roşii din piele şi latex, decojeşte sugestiv o banană şi simulează actul sexual cu o păpuşă gonflabilă. Dar imaginația regizorilor nu s-a oprit aici, pentru că artista transmite şi mass-mediei un mesaj sinistru. Jurnaliştii apar legați şi poartă căluş, în timp ce Rihanna îi amenință cu o cravată.

Pink - Fuckin’ Perfect. Pink nu s-a rezumat doar la un titlu injurios pentru piesa ei, dar a realizat şi un clip pe măsură. Imaginile şocante, în care o tânără care îşi taie mâna cu lama în baie, a determinat presa să scrie că artista încurajează sinuciderea şi automutilarea. Fata din clip îşi crestează pe mâna stângă cuvântul „perfect”.

Lady Gaga - Love game. Versul repetitiv "I wanna take a ride on your disco stick” nu a fost agreat în Australia, fiind considerat indecent, ceea ce a dus la interzicerea videoclipului pe tv. 

Justin Timberlake - Tunnel Vision a fost cenzurat de Youtube deoarece în videoclip apare o femeie care poartă lenjerie de dimensiuni prea mici.

Nicki Minaj - Stupid H*e. Problema aici este, după cum ați ghicit, limbajul. Cuvântul obscent din titlu se repetă pe parcursul piesei de 52 de ori.