”Ai carte, ai parte” spune un vechi proverb. Știi deja că trebuie să înveți pentru a reuși în viață, dar evident că există și excepții de la regulă. Multe vedete nici măcar nu au terminat liceul. Au avut un vis pe care l-au urmat, astfel că nu au mai avut timp de școală. 

Atunci când ai talent, parcă planetele se aliniază în favoarea ta. Așa a fost și cazul vedetelor din lista noastră care nu au avut nevoie de prea multe prezențe la școală pentru a avea succes. Au fost oamenii potriviți, la momentul potrivit, au riscat totul și au știut să profite de fiecare șansă. Noi zicem că a meritat!

Beyonce. Cui nu îi este cunoscută povestea lui Beyonce? Înainte de a domina topurile muzicale și de deveni prima artistă de culoare din line up-ul de la Coachella, Bey a renunțat la liceul Alief Elsik pentru a se dedica full-time trupei Destiny's Child.

Jay-Z. Soțul lui Beyonce este un paradox. Rapperul îi îndeamnă pe toți să pună accentul pe educție, chiar dacă el a renunțat la școală. În 2011, atunci când a urcat pe scenă la Shawn Carter Scholarship Foundation, Jay-Z a declarat că: ”Nu am nicio diplomă care să ateste că am studii, de acea a trebuit să fac alte cursuri pentru ca ideile mele să conteze pentru alții.”

Britney Spears este și ea un exemplu de așa nu. Artista a renunțat la școală la 11 ani, atunci când a făcut parte din proiectul ”The Mickey Mouse Club”. Câțiva ani mai târziu, Brit a lansat albumul ”...Baby One More Time” și de aici a început să îi surâdă succesul.

Rihanna. Artista din Barbados a riscat totul și a câștigat. Riri avea 16 ani atunci când a plecat de acasă că să își urmeze visul american. Artista a semnat primul ei contract cu o casă de discuri, cea a lui Jay-Z. ”Când am plecat din Barbados, nu am privit înapoi. Am vrut să reușesc ce mi-am propus, chiar dacă asta a însemnat să mă mut în America.”, declara Rihanna pentru Social Magazine.

Harry Styles. Fostul membru One Direction avea o traiectorie foarte bine stabilită în ceea ce privește cariera, dar că planurile nu au decurs așa cum își imagina el. Harry studia dreptul, psihologia și afacerile și își dorea să devină psihoterapeut atunci când în viața lui a apărut X Factor. Acum, artistul are la activ două albume, trei nominalizări Grammy, o copertă Vogue și două roluri în producții cinematografice.

Eminem. Rapperul nu a fost cel mai cuminte elev posibil, ba chiar avea probleme la școală. Eminem a schimbat de multe ori școlile și a repetat de trei ori clasa a noua, iar asta l-a determinat să renunțe la studii. 

Avril Lavigne. Artista a fost lovită de succes când se aștepta cel mai puțin. Avril avea 15 ani atunci când a semnat un contract cu celebra casă de discuri LA Reid. Asta a făcut-o să renunțe la școală și la viața ei din Canada și să se mute în America.

Katy Perry nu este un exemplu pentru fetița ei, Daisy. Artista a renunțat la școală la 15 ani, iar ce a urmat după este deja cunoscut: hiturile "Hot N Cold" și "I Kissed a Girl”.

Leonardo DiCaprio a renunțat și el la școală la o vârstă destul de fragedă, dar a meritat. Robert De Niro i-a oferit un rol în producția ”This Boy's Life” și de acolo a început tot succesul lui.

Drake era un student model la Vaughan Road Academy când a participat la castigul pentru ”Degrassi: The Next Generation”. Drake a încercat să împace școala cu celebritatea, dar nu prea i-a reușit, așa că a renunțat la școală.

Jessica Alba. După ce a absolvit Claremont High School, Jessica a decis să ia mult mai în serios treaba cu actoria, așa că filmul ei cu școala s-a rupt la 19 ani atunci când James Cameron i-a oferit rolul lui Max Guevara în serialul ”Dark Angel”.