Show-urile de talente sunt o adevărată rampă de lansare pentru artiștii aflați la început de drum.

Înainte de a avea ocazia de a urca pe scenă în fața a mii de fani, unii artiști au trecut mai întâi prin fața juraților de la concursurile de talent și se pare că asta le-a purtat noroc.

Mulți artiști de la noi, dar și de la ei nu au cunoscut succesul peste noapte, ci s-au făcut cunoscuți și apreciați cu ajutorul concursurilor de talente muzicale. Astăzi se bucură de celebritate și mii de fani care i-au transformat în modele de urmat și chiar idolii lor.

Chiar dacă n-a câștigat marele premiu, JO a devenit faimoasă grație perseverenței și talentului.

În 2012, Feli cucerea inimile juraților de la un cunoscut show de talente cu hitul lui Lady Gaga, ”You and I”. Cinci ani mai târziu, artista a lansat piese precum ”Timpul”, ”Creioane colorate”, piese ce au urcat rapid în topuri.

În 2014, Nicoleta Nucă a participat la emisiunea X Factor unde a ajuns până în gale împreună cu mentorul său Ștefan Bănică. 

Antonia a urcat pentru prima dată pe scenă la vârsta de 13 ani, la un concurs de talente, unde a cântat ”Say my name” de la Destiny's Child împreună cu două prietene.

Mira s-a făcut cunoscută odată cu apariția în al doilea sezon al unei emisiuni de talente cunoscute, unde l-a avut ca mentor pe Marius Moga.

Ioana Ignat a devenit cunoscută odată cu participarea la o emisiune-concurs, unde s-a calificat până în finală. În 2017 a lansat prima ei piesa, ”Mă dezîndrăgostesc”.

Liviu Teodorescu era un adolescent atunci când a urcat pentru prima data pe scena unui concurs de talente. Acum, artistul lansează piese îndrăgite de toți fanii, dar și compuse piese pentru alții.

Alex Velea s-a lansat a Star Factory, iar acum are un stil inconfundabil și piese cunoscute de către toată lumea.

Raluka s-a lansat cu ajutorul concursului Mega Star.

Little Mix au devenit prima trupă de fete și nu numai care a câștigat un show de talente, mai exact X Factor în 2011.

Băieții de la One Direction s-au cunoscut în 2010, la X Factor. Atunci au și început să cânte în formula de cinci: Zayn, Liam, Louis, Harry și Niall, sub îndrumarea lui Simon Cowell. 

Carly Rae Jepsen s-a bucurat de un succes enorm cu piesa ”Call me maybe”, însă talentul ei a fost descoperit în cadrul concursului Canadian Idol.

Beyonce este una dintre cele mai puternice voci din industria muzicală. Anul 1993 a fost cel mai norocos an pentru ea, talentul ei impresionându-i pe cei din echipa show-ului Star Search.

Star Search i-a purtat noroc și lui Britney Spears, acesteia fiindu-i descoperit talentul la vârsta de doar 11 ani.

Deși nu a ieșit învingător, Adam Lambert poate spune că American Idol, sezonul din anul 2009 a fost rampa lui de lansare.

James Arthur a câștigat X Factor, sezonul din 2009 cu piesa ”Impossible” și a făcut parte din echipa îndrumată de Nicole Scherzinger.

Fetele de la Fifth Harmony au fost descoperite în cadrul show-ului The X Factor USA în 2012. După 5 ani, Camila Cabello a anunțat că părăsește trupa care i-a adus faima.

Jordin Sparks a fost remarcată în cadrul concursului American Idol în anul 2006.

Kelly Clarkson a descoperit faima în 2002 când a devenit prima câștigătoare a concursului American Idol.

Justin Timberlake a apărut la tv cântând o piesă country în cadrul show-ului de talente Star Search din anul 1992.

Leona Lewis a câștigat X Factor în 2006.