Ai impresia că fac muzică de când lumea, nu-i așa? Ei, bine, unii dintre artiștii români au pornit de jos și au avut cu totul alte meserii înainte să cucerească lumea cu piesele lor. Mulți dintre ei și-au câștigat primii bani în domenii care nu aveau nicio treabă cu muzica.

Într-un fel sau altul, au ajuns să fie remarcați de cine trebuie și să devină cunoscuți în ceea ce le place să facă cel mai mult: muzică. Unii ar numi asta noroc, dar cert e că în spatele carierei lor stă multă muncă și sacrificiu. Uite din ce și-au câștigat primii bani cântăreții români:

Inna a fost vânzătoare la un magazin la malul mării, în orașul ei natal, Mangalia. A remarcat-o cine trebuie, i-a dat piesa ”Hot”, iar de aici știi deja ce a urmat.

Antonia a lucrat ca model în adolescență, când locuia cu părinții ei în S.U.A. A făcut și figurație în videoclipul unor rapperi americani. Când s-a întors în România, l-a cunoscut pe Tom Boxer, prin intermediul unui antrenor de fitness care o auzise cântând. A fost impresionat de vocea și de frumusețea ei.

Doru Todoruț a lucrat în învățământ înainte să se apuce de muzică. Salariul mic l-a determinat să se reorienteze, dar probabil că nu se supără dacă îi mai spune cineva, din când în când, ”dom' profesor”. 

The Motans a povestit la Morning ZU că a lucrat în publicitate și marketing în Republica Moldova. Simțea că menirea lui e alta, așa că a renunțat la job pentru a-și urma visul de a cânta.

Lidia Buble adoră copiii și a crescut într-o familie foarte numeroasă. În adolescență, a lucrat ca bonă la Deva, orașul ei natal. Apoi l-a cunoscut pe Adi Sînă, iar de aici știi ce a urmat: hit după hit.

Lui Connect-R nu i-a fost deloc ușor să ajungă sus. A povestit într-un interviu că primul lui job a fost de tinichigiu auto, imediat după ce a terminat școala. Din primul salariu și-a luat o geacă de blugi.

Pepe a povestit tot într-un interviu că a făcut de toate înainte de muzică: ”Am filmat la nunți, am fost ospătar, vânzător de haine și de cafea”.

Alex Velea a mărturisit într-o emisiune la Antena 1 că a fost vânzător de haine înainte să facă muzică.

Irina Rimes a trecut printr-o perioadă dificilă înainte să ajungă cunoscută. Artista de peste Prut a povestit că scria piese și le vindea pe sume de nimic, pentru a se putea întreține. Apoi, ”Visele” i s-au îndeplinit și acum o știe o țară întreagă.