În ultima vreme, tot mai mulți artiști aleg să își spună poveștile prin intermediul documentarelor, iar fanii se par că le primesc foarte bine.

De la emoțiile din backstage, la pregătirile pentru cele mai mari turnee și până la problemele din viața personală, acești artiști le-au bifat pe toate și le-a inclus în cele mai interesante documentare. Dacă vrei să afli mai multe despre artiștii tăi preferați, poți să te uiți la ele.

Britney Spears va avea propriul documentar structurat pe mai multe părți, iar fanii vor putea vedea primele apariții ale artistei, ascensiunea în carieră, dar și problemele pe care le-a avut de-a lungului timpului cu tatăl ei, Jamie.

J Balvin. ”The boy from Medellin” a avut premiera chiar de ziua artistului. Fanii vor vedea cealaltă latură a artistului, acele momente în care J Balvin devine Jose, omul. Documentarul a fost realizat cu ajutor celor de la Amazon Prime și tot pe platforma lor va fi și disponibil.

Demi Lovato. Artista a lansat trailer-ul documentarului ”Dancing with the Devil”, iar pentru a-i convinge pe fani că merită să îi acorde o șansă, Demi a povestit una dintre cele mai triste perioade din viața ei.

Selena Gomez. Artista s-a implicat în producerea și regizarea unei serii de mini-documentare care va putea fi urmărită pe Netflix începând cu 2 octombrie. ”Living Undocumented” urmărește povestea unor imigranți. ”M-am uitat la filmări cu luptele lor de supraviețuire, povești extrem de personale, și am plâns. Capturau rușinea, nesiguranța și frica pe care le-am văzut și în familia mea. În același timp reflectau și speranța, optimismul și patriotismul pe care atât de mulți imigranți fără acte încă îl poartă în inimile lor, chiar dacă au trecut printr-un adevărat Iad.”​

Justin Bieber. Pentru documentar, artistul canadian a semnat un contract cu YouTube, în valoare de 20 de milioane de dolari. Primul episod din „Seasons”, documentarul despre artist, va avea premiera pe 27 ianuarie. Începând cu această dată, episoade noi vor fi încărcate pe YouTube în fiecare zi de luni și miercuri. ”Este foarte plăcut să am YouTube-ul ca partener pentru acest documentar. Vreau să îmi port fanii într-o nouă călătorie”, a declarat Justin.

Ed Sheeran. Vărul lui Ed Sheeran, Murray Cummings, a început să-l filmeze încă de la începutul carierei, în studio. Au păstrat imaginile în arhiva personală, fără vreun scop anume. ”Declick-ul” s-a produs atunci când Cummings a surprins momentul în care Sheeran și Benny Blanco au compus ceea ce avea să devină hitul de no. 1 al lui Justin Bieber, ”Love Yourself”. Atunci a fost pentru prima dată când s-a născut ideea unui documentar. 

Maluma. Documentarul include o serie de fișiere și înregistrări video cu sesiuni de înregistrări din studio, imagini de la concerte, din vacanțe și chiar momente intime de familie, de pe vremea în care Maluma era doar un băiat din Medellin. ”Când am început, la concertele lui veneau trei mii sau patru mii de oameni, iar acum adună chiar și 400 mii; am avut noroc, pentru că am văzut în el artist care avea să devină de talie mondială".

Lady Gaga. Cântăreața americană Lady Gaga a lansat un documentar în care dezvăluie detalii importante din viața personală, precum despărțirea de fostul iubit, cântărețul Taylor Kinney, dar şi despre problemele de sănătate. ”Gaga: Five Foot Two“, documentarul despre cunoscuta artistă Lady Gaga a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto şi va putea fi vizionat şi pe Netflix.

Beyonce. Beyoncé a vorbit deschis în cadrul documentarului ei „Homecoming“ despre complicațiile apărute în timp ce era însărcinată cu gemenii ei, Sir şi Rumi. Beyoncé a spus că a rămas însărcinată în mod neaşteptat. ”Corpul meu a trecut prin mai multe decât am ştiut că ar putea. În ziua în care am născut am avut tensiune arterială crescută, am dezvoltat toxemie, preeclampsie, iar în uter, bătăile inimii unuia dintre bebeluşii mei s-au oprit câteva momente, aşa că a trebuit să primesc o intervenție de urgență“.

Taylor Swift. Regizat de Lana Wilson, filmul va avea premiera oficială la festivalul Sundance, pe 23 ianuarie. Swift a susținut că nu a avut voie să folosească piesele în film din cauza disputei cu Scooter Braun şi fondatorul Big Machine, Scott Borchetta, asupra drepturilor, după ce aceştia au fost implicați în controversata achiziție a catalogului ei, anul trecut.

BTS. Documentarul are 6 episoade: "Challenge," "Passion," "Relationship," "Influence," "Cordiality" și "Energy." Primul episod a avut premiera pe 27 august, iar restul au fost difuzate în fiecare marți până pe 1 octombrie. ”Un mesaj care a ajuns la inimile tuturor fanilor BTS. În spatele prezenței libere și pline de spirit, se află membrii BTS care dau totul pentru a se iubi pe ei înșiși, personificând mesajul pe care îl transmit prin intermediul turneului. Dar simțul responsabilității, împreună cu grijile și anxietatea, aduc un plus de grijă ce apasă pe umerii băieților. Seria de documentare surprinde momentele pe care băieții nu le-au spus în cadrul ”Bring the Soul” 

Billie Eilish. Eilish va semna cu Apple TV+, așa cum susțin sursele din industrie, și bine va face, deoarece va primi 25 de milioane de dolari pentru asta. Se pare că documentarul a fost deja filmat, iar regia aparține lui R.J. Cutler, în timp ce producția a fost realizată de Interscope Records.

Jonas Brothers. Documentarul despre Jonas Brothers se numeşte "Chasing Happiness" şi a avut premiera pe 4 iunie pe o celebră platformă de streaming. Acesta va cuprinde imagini din copilăria celor trei, imagini în exclusivitate din culise, dar şi din concerte. De asemenea, vor fi prezentate şi momente individuale, din perioada în care aceştia nu au mai format o trupă.

Avicii. Un celebru post de televiziune a realizat un documentar despre viața lui Avicii. Acesta cuprinde înregistrări nedifuzate până acum şi se numeste Avicii:True stories. Documentarul a apărut la un an de la moartea DJ-ului. În înregistrările nedifuzate până acum, Avicii a fost filmat cerând medicilor să fie externat din spital pentru a-şi continua turneul. În ciuda recomandărilor făcute de către medici, Avicii a plecat şi a început din nou să-şi susțină show-urile. În 7 ani, a ținut 813 show-uri, adică echivalentul unui performance la trei zile.