Se ştie că actorii de la Hollywood primesc milioane de dolari pentru un rol. Dar nu chiar tot timpul.

S-a întâmplat ca actori deja celebri să accepte sume neaşteptat de mici doar pentru că scenariul li s-a părut foarte tare sau pentru că au vrut să lucreze cu un anumit regizor.

TOP 10 cele mai WTF transformări prin care au trecut actorii pentru a intra în rol

Multora li s-a întâmplat cu siguranță când erau la început de carieră şi acceptau cam orice, doar să se facă remarcați. Şi le-a ieşit! Iar altora li s-a întâmplat chiar să vină cu bani de acasă...

Jonah Hill - The Wolf of Wall Street (2013)

Era deja un comediant celebru, dar nici măcar nu a negociat când Martin Scorsese i-a propus rolul şi i-a prezentat oferta financiară. Rolul i-a adus a doua nominalizare din carieră la Oscar. Pentru comparație, Leonardo DiCaprio a primit 25 de milioane de dolari pentru acest film!

Tom Cruise - Magnolia (1999)

Tom Cruise primise deja zeci de milioane de dolari pentru Mission: Impossible (1996), Interview With the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) şi Jerry Maguire (1996), dar scenariul filmului Magnolia l-a impresionat atât de tare, încât salariul nu a mai constituit o prioritate. Rolul i-a adus ulterior un Glob de aur.

Brad Pitt - Thelma & Louise (1991)

Acesta a fost rolul care l-a făcut pe Brad Pitt să fie remarcat la Hollywood.

Ryan Gosling - Half Nelson (2006)

Deşi a avut un succes imens cu The Notebook (2004), Ryan Gosling a acceptat să joace în această dramă pentru aproximativ 1.000 de dolari pe săptămână. Şi nu a fost degeaba, pentru că rolul de profesor din acest film i-a adus prima nominalizare la Oscar din carieră.

Hilary Swank - Boys Don’t Cry (1999)

Poate că nu a primit prea mulți bani pentru acest rol, dar a obținut un Oscar. Iar la următorul ei film, The Affair of the Necklace (2001), a primit un salariu de O MIE de ori mai mare.

Dustin Hoffman - The Graduate (1967)

Şi în zilele noastre, The Graduate este considerat unul dintre cele mai mari succese comerciale din lumea filmului. Dustin Hoffman nu prea a simțit asta pe moment, dar a fost rolul care l-a făcut cunoscut la Hollywood. Iar după câțiva ani a primit 1,25 milioane de dolari pentru rolul său din Papillon (1973)

Jennifer Lawrence - Winter’s Bone (2010)

Jennifer Lawrence era o actriță începătoare în 2010, când a jucat în Winter’s Bone, iar salariul a fost pe măsură. Apreciată de critici, Lawrence a primit o nominalizare la Oscar pentru acest rol şi a devenit tot mai căutată de regizori. Şi mai bine plătită. De exemplu, pentru rolul din Passengers (2016), Lawrence a fost plătită cu 20 de milioane de dolari.

Jim Carrey - Yes Man (2008)

Jim Carrey era deja un actor de top, dar a surprins pe toată lumea când a spus că nu vrea niciun ban pentru rolul din comedia Yes Man. În loc de salariu, jim a cerut 36.7% din încasări. Cât a însemnat asta? Păi 35 de milioane de dolari! Yes, man!

Bill Murray - Rushmore (1998)

Bill Murray a vrut atât de mult să joace în Rushmore, regizat de Wes Anderson, încât a acceptat salariul de 9.000 de dolari, cu toate că avea standarde financiare mai înalte (de exemplu, fusese plătit cu 10 milioane pentru Groundhog Day, în 1993). Şi mai tare e că Murray a plătit din propriul buzunar 25.000 de dolari pentru un elicopter necesar la filmări pentru care nu existau bani.

sursa