Viața de artist implică riscuri pe care nu ai cum să le prevezi, în ciuda tuturor măsurilor de securitate. Fanii ajung uneori să facă obsesii periculoase pentru idolii lor. Atât de periculoase încât recurg la gesturi extreme. Așa se face că unii artiști și-au găsit sfârșitul din cauza unor astfel de ”fani”. 

Alții au pierit în conflicte de stradă sau au apăsat chiar ei pe trăgaci. Iată 8 artiști care au murit după ce au fost împușcați:

În 1984, Marvin Gaye a fost împușcat mortal de tatăl său, în timpul unui conflict între ei. Bărbabul a pledat vinovat la proces. 

Tupak Shakur avea 25 de ani când a fost împușcat de mai multe ori. Criminalul a oprit mașina în dreptul lui Tupac și a tras câteva gloanțe.

Selena, una dintre cele mai iubite cântărețe latino, a murit în 1995. Avea 23 de ani și a fost împușcată de cineva din staff-ul ei, la finalul unui concert.

John Lennon a încasat patru gloanțe, în decembrie 1980. Criminalul său e și acum în închisoare, pentru că are de ispășit pedeapsă pe viață.

Notorious B.I.G. a fost împușcat în 1997, în timp ce ieșea dintr-un club. Cel care a tras nu a fost prins nici până în ziua de astăzi, dar se spune că a fost vorba de o reglare de conturi între grupuri rivale, la fel ca în cazul lui Tupac.

Sam Cooke a fost împușcat mortal de managera unui motel, care a spus că artistul ar fi amenințat-o.

Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a murit după ce s-a împușcat singur. Avea 27 de ani.

Christina Grimmie a murit după concert, în timpul unei sesiuni de autografe. Cel care a împușcat-o s-a sinucis.