Ironia sorții face ca moartea să fie cel mai bun PR. E o regulă nescrisă ca fiecare artist să devină mai apreciat după moarte și vânzările de albume să cunoască o creștere fabuloasă peste noapte. De departe regele absolut este, așa cum vă așteptați, Michael Jackson. Din 2009, de când megastarul s-a stins, și până acum, muzica lui s-a vândut ca pâinea caldă și sumele care i-au intrat în conturi și pe care le vor moșteni copiii lui sunt de-a dreptul amețitoare. 

PATRU artiști geniali de la care ne-am luat adio anul acesta

Michael jackson. Regele muzicii pop a murit pe 25 iunie 2009, la doar 50 de ani, din cauza unei supradoze. Veniturile care îl propulsează pe primul loc în topul realizat de Forbes se estimează la 140 de milioane de dolari.

Elvis Presley. Starul a decedat pe 16 august 1977, din cauza unui atac de cord, la doar 42 de ani. Vânzările de albume i-au adus după moarte 55 de milioane de dolari.

Bob Marley.  A murit la vârsta de 36 de ani din cauza cancerului, pe data de 11 mai 1981. Vânzările ulterioare se ridică la 20 de milioane de dolari.

John Lennon. Artistul a făcut 12 milioane de dolari din vânzările de după moarte. El a decedat pe 8 decembrie 1980, fiind ucis la vârsta de 40 de ani.

George Michael. S-a stins în ziua de Crăciun, după o lungă suferință. Imediat, vânzările de piese proprii, dar și ale trupei Wham! au crescut fabulos. 

Whitney Houston. A murit pe 11 februarie 2012, iar în prima săptămână după moarte, vânzările de albume au crescut cu 10.000%. 

David Bowie. A murit pe 10 ianuarie anul trecut. În primele trei zile, vânzările de muzică au crescut cu 5000%