Nu credem că greşim cu nimic dacă spunem că sunt actori cu mulți fani şi actori idolatrizați pur şi simplu. Iar în unele cazuri simpatia pentru ei a depăşit chiar şi barierele morții şi tocmai de aceea cariera lor nu s-a încheiat în acelaşi timp cu viața . Oricât de dubios ar suna asta!

Fie că decesul lor a survenit în timpul filmărilor, iar producătorii pur şi simplu au simțit nevoia să le termine, fie că imaginea lor a fost folosită în scopuri comerciale, există mai multe staruri de cinema care au apărut în filme chiar şi după moarte.

8 actori care au murit în timpul filmărilor

Bruce Lee, 1940-1973

Filmările pentru Game of Death au început cu puțin înainte de moartea lui Bruce Lee, iar producătorii au considerat că aveau destul material pentru ca filmul să fie totuşi lansat. S-a întâmplat la 5 ani după decesul lui Bruce Lee, iar pentru anumite scene au fost folosite dubluri şi trucurile tehnice ale vremii. Aşa că într-una din scene este evident că o altă persoană "poartă" fața lui Bruce Lee făcută din carton.

Peter Sellers, 1925-1980

Peter Sellers a dat viață faimosului inspector Clouseau din seria Pantera Roz. Doar că acesta a murit chiar înainte de începerea fimărilor pentru Trail of the Pink Panther. Chiar şi aşa, filmul a apărut, cu rolul lui Clouseau construit din scene filmate pentru seria anterioară. Ce a ieşit? Un haos! Clouseau apare inițial mai bătrân, apoi mai tânăr, decorurile se schimbau mereu... Ceva de neprivit, am spune. Văduva lui Peter Sellers i-a dat în judecată pe producători şi a obținut daune morale de 1 milion de dolari.

Brandon Lee, 1965-1993

Fiul lui Bruce Lee a murit la 28 de ani chiar la filmările pentru The Crow, într-un tragic accident produs în timpul unei scene în care era împuşcat. Brandon a fost rănit grav din cauză că recuzita nu fusese pregătită corespunzător, iar gloanțele nu au fost chiar atât de "oarbe" cum ar fi trebuit să fie. Filmările scenei în urma căreia Brandon Lee a murit au fost distruse, iar pentru varianta finală a filmului scena respectivă a fost filmată cu un alt actor. În 1993 tehnologia permitea deja combinarea imaginilor astfel încât să nu fie evident că era vorba de o dublură, iar machiajul personajului a fost şi el de mare ajutor. The Crow a fost un mare succes de box office.

Oliver Reed, 1938-1999

Oliver Reed, care l-a jucat pe Proximus în Gladiatorul, a murit în urma unui atac de cord cu 3 săptămâni înainte de încheierea filmărilor. Regizorul ar fi putut filma din nou toate scenele lui cu un alt actor, dar a ales să păstreze materialul deja existent. Iar pentru cele care mai trebuiau filmate, s-au folosit de grafică, dubluri şi de un manechin. Scena uciderii lui Proximus este filmată din spate cu un alt actor, dar vocea care dă replica finală, "Shadows and dust" (umbre şi praf), îi aparține chiar lui Reed. A fost înregistrată accidental în timpul unei alte scene, când Reed a repetat aceste cuvinte după ce se strigase "tăiați", dar camera încă nu fusese oprită. Aşa că a fost folosită cum nu se putea mai bine...

Marlon Brando, 1924-2004

Marlon Brando a murit în 2004, dar a jucat ultimul său rol în 2006, în Superman Returns. Regizorul Bryan Singer a ținut morțiş tatăl lui Superman să fie Brando, după ce tot el interpretase acest personaj în Superman în 1978. Şi totul a fost posibil datorită tehnologiei, figura lui Marlon Brando fiind combinată cu un model pe computer şi animată pe baza filmărilor din 1978. Priceless, nu?

Heath Ledger, 1979-2008

Heath Ledger nu a apucat să termine de filmat pentru The Imaginarium of Doctor Parnassus, dar în loc să îl înlocuiască complet, regizorul şi producătorii au decis să-l transforme şi să schimbe scenariul. Iar Johnny Depp, Colin Farrell şi Jude Law au fost cei care i-au dat noi fețe personajului prietenului lor Heath Ledger. O idee extraordinară şi un omagiu potrivit.

Paul Walker, 1973-2013

Paul Walker a murit într-un tragic accident de maşină înainte să termine de filmat toate scenele pentru Furious 7. Creatorii filmului au găsit metode alternative pentru a păstra personajul în film, care a fost, de altfel, cel mai profitabil din întreaga serie. Cu ajutorul tehnologiei pe computer, fața actorului a fost recreată şi se pare că la filmări au fost folosiți şi frații lui Paul, Cody şi Caleb, chiar dacă nu se cunosc detalii. De notat că personajul lui Paul Walker nu a fost "ucis" în film, ci lăsat să conducă înspre apus. Emoționant şi plin de sens.