În timp ce rutina ta zilnică include probabil minimum o vizită pe Facebook, Twitter, Instagram sau orice altă platformă de socializare, unii artiști au renunțat de tot la acest obicei.

Artiștii știu că rețelele sociale sunt cele mai bune mijoace de promovare pentru cariera și imaginea lor. Chiar și așa, au și ei nemulțumirile lor atunci când viața lor personală este împărțită cu milioane de oameni și sunt criticați pentru alegerile pe care le fac.

Uite cine a decis că o pauză de la rețelele sociale este perfectă uneori:

Ariana Grande a renunțat la Instagram după ce și iubitul ei din acea perioadă, Pete Davidson a făcut același lucru.

Maluma a fost criticat, în mod eronat, că maltratează animale și asta doar pentru că artistul a postat un videoclip cu un pui de leu.

Camila Cabello - ”Sunt momente când simt că doar eu contez și ma axez pe ceea ce este important pentru mine. Arta este ceva sacru pentru mine, iar dacă nu iau o pauză să mă concentrez asupra ei, simt că nu o pot face bine. Sunt foarte recunoscătoare că am cu cine să împart momente frumoase din viața mea. Matthew Hussey este mereu alături de mine.”, a declarat Camila.

În 2014, Rihanna a postat pe Instragram câteva fotografii nud de la sedința pe care a realizat-o pentru revista franțuzească LUI. Instagram i-a suspendat contul, nu de alta, dar, unele instantanee erau de-a dreptul porno. 

Pe Demi Lovato a luat-o gura pe dinainte și a criticat-o pe Mariah Carey. Presa a făcut din țânțar armăsar, iar Demi a ales să rezolve problema așa. S-a răzgândit după puțin timp și a reactivat conturile. 

Ed Sheeran a renunțat la telefon, e-mail și social media, pentru că îi ocupau prea mult timp prin decembrie 2015.

Cardi B și-a dezactivat contul de Instagram după ce a primit multe comentarii negative din partea fanilor. 

Selena Gomez a renunțat de mai multe ori la rețelele sociale și a rezistat mult timp fără ele.

Sam Smith a spus adio platformei Twitter, după prestația de la Oscaruri. Mulți l-au luat la mișto pe Facebook și Twitter afirmând că este primul homosexual declarat care a primit premiul Oscar. A mai postat un singur mesaj după atacul din clubul de noapte din Orlando.

Nicki Minaj a renunțat la contul de Twitter din cauza unui site al fanilor numit Nicki Daily. Acesta posta clipuri cu melodii încă nelansate de artistă. Tweet-ul său final a fost următorul: "Like seriously, its but so much a person can take. Good f*cking bye".

Miley Cyrus a luat o pauză de la Instagram în 2018, fără nicio explicație. Fanii au crezut că a fost vorba de mica pauză pe care a luat-o de la relația cu Liam Hemsworth.

Justin Bieber a renunțat la Instagram în vara anului 2016 pentru a-și apăra iubita lui de atunci, Sofia Richie, care primea numai comentarii negative de la urmăritorii artistului. 

Jessie J -  „Instagram e distractiv, dar nu e viața reală. Ies pentru a scrie un nou album. Le spun asta tuturor celor care mă susțin. Vă iubesc pe toți. Mă voi întoarce în curând”

Taylor Swift și-a șters conținutul de pe toate rețelele sociale. Chiar dacă fanii s-au îngrijorat, aceasta s-a dovedit a fi o strategie de marketing pentru a-și promova albumul ”Reputation”

Iggy Azalea a renunțat la Twitter în 2015 atunci când fanii au criticat-o pentru kilogramele în plus.