Ziua Îndrăgostiților nu e ceva aşa simplu, iar de când a fost preluată şi de români, evident această sărbătoare a fost adaptată să se potrivească şi cu alte tradiții ale noastre, de aceea va prezentăm cele mai importante obiceiuri şi tradiții pur româneşti de Ziua Îndrăgostiților:
-În unele locuri, pe 14 Februarie se merge la colindat cu ursul, ursul de pluş.
-În alte zone din țară, românii obişnuiesc să colinde case de îndrăgostiți şi vin cu aşa-numitul Cupluşorul, un pluguşor pentru iubiți.
-În Comuna Adâncata din județul Ialomița localnicii obişnuiesc să îşi pună cutii de bomboane sub perna in formă de inimioară ca să îşi viseze alesul.
-În unele sate din Oltenia, preotul vine din casă în casă cu Bombonoteaza, să binecuvânteze pe iubiții din sat şi să le dea cate o bomboană şi un pupic.
-În Vaslui, Ziua Îndrăgostiților, presupune doar un alt motiv pentru localnici de închina un pahar în plus şi pentru iubitele, soțiile lor.
-Comunitatea de hipsteri din Tecuci obişnuieşte să bea un pahar de Aperol Şpriț pentru această zi specială şi să îşi dăruiască fulare şi esarfe cu inimioare.
-Pe timpuri, dacii obişnuiau să îşi invite iubitele de Valentines Day în pădure la o cină romantică unde serveau friptură de viezure, şnițele de barză şi brânză.
-În București, mulți tineri iau cu asalt restaurantele si barurile si isi vor invita jumatatile la o cina romantica pentru a sarbatori iubirea doar ca toti avand aceleasi planuri se vor crea ambuteiaje, nervi si stress, iar ziua aceasta va fi un esec total.
-Mulți români sărbătoresc Valentine’s Day în stil tradițional, cu mămăliguță în formă de inimioară, mititei în ciocolată și alte delicatese tradiționale.
-Pe instagram, tinerii merg din profil în profil și dau mesaje de dragoste aleselor/aleșilor. Reacțiile cu inimioare sunt și ele folosite la maxim în această zi pentru a-și arăta dragostea față de un prieten virtual.
Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.