Dezvoltarea noilor tehnologii și infrastructuri, avansul inteligenței artificiale, al tehnologiilor AR și VR, precum și conectivitatea crescută prin intermediul jocurilor multiplayer și al tehnologiei cloud computing au determinat o creștere extrem de rapidă a industriei jocurilor video la nivel mondial. Popularitatea jocurilor video a deschis noi căi de inovare și avans tehnologic într-un domeniu profund interdisciplinar, unde ingineria joacă rolul principal.
Mihnea COSTOIU, Rector Universitatea POLITEHNICA din București
,,Atunci când spunem jocuri video spunem ingineri. Inginerii sunt cei care planifică jocul, creează hărțile și personajele, realizează grafica și animațiile. Până și decizia de a alege o meserie este influențată de jocurile pe care le jucam încă din copilarie. Indiferent că este vorba despre un viitor aviator, polițist, doctor sau dezvoltator de jocuri pe calculator, elevii își aleg o carieră în funcție de experiențele trăite. POLI E–Fest va conecta 2 generații. Ne dorim ca în cadrul acestui eveniment să creăm una dintre cele mai fascinante experiențe. Ne dorim un eveniment de networking unde elevii pot interacționa cu studenții universității noastre, dar și în care ei își pot demonstra abilitățile de gameri.”
Evenimentul organizat de Asociația Studenților din Universitatea POLITEHNICA din București, în parteneriat cu UPB, va duce conceptul de LAN Party la un alt nivel.
De-a lungul unui weekend întreg, mii de elevi și studenți se vor întâlni în campusul Universității POLITEHNICA din București și vor concura pentru a câștiga premiile în valoare de peste 20.000 de euro oferite în cadrul celui mai mare festival dedicat jocurilor video din România. Participanții vor avea oportunitatea să se lupte în cadrul a cinci competiții: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA 23, PUBG Mobile și Valorant.
Mihnea MOISESCU, Decan Facultatea de Automatică și Calculatoare
,,În cadrul evenimentului POLI E-Fest, elevii vor face cunoștință cu studenții Universității POLITEHNICA din București. Prin prezența la eveniment, vor afla că inginerii se află în spatele întregului proces de realizare al unui joc video. Ei sunt cei care scriu codurile care fac jocul să funcționeze, determinând logica acestuia, se ocupă de efectele sonore, dar și de testarea posibilelor erori.”
Meciurile vor fi transmise live, comentate de jucători profesioniști și promovate de unii dintre cei mai cunoscuți gameri și influenceri din România care vor fi prezenți la eveniment.
Peste 1.600 de elevi și studenți din toată țara, amatori sau profesioniști, dar și mii de spectatori pasionați de tehnologie vor fi martorii celui mai îndrăgit și așteptat festival dedicat industriei jocurilor video.