Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // TOP 4 cele mai dese minciuni spuse pe Facebook

TOP 4 cele mai dese minciuni spuse pe Facebook

Cea mai cunoscută rețea de socializare din lume ne-a adus mai aproape unii de alții, dar a avut și reacții adverse: multe persoane și-au pierdut locurile de muncă din cauza onestității arătate pe Facebook, dar s-au și dat drept altcineva.

Publicat: 13 iulie 2015, 7:07

Iată topul celor mai utilizate minciuni pe Facebook:

1. Falsificarea informațiilor personale

Multe persoane refuză să-și posteze pe contul personal locul de muncă, punând altul, ori alte informații mult mai esențiale, precum numele, aspect început într-un fel pe Hi5 unde existau tot felul de nume. Vârsta și data nașterii, locația și studiile fac parte de asemenea din lista informațiilor falsificate.

Nu trebuie să uităm că tot ce postăm pe internet este și va rămâne aici pentru totdeauna. În anul 2012, un raport al consumatorilor a prezentat faptul că 25% dintre utilizatorii Facebook și-au falsificat informațiile personale pentru a-și proteja identitatea.

2. Pretinderea citirii unei cărți pe care nu ai citit-o de fapt

Ne place să punem poze pe Instagram, pe care mai apoi să le publicăm și pe conturile de Facebook și Twitter, cu tot felul de activități pe care le facem și locuri pe unde mergem, dar asta nu înseamnă că mereu sunt adevărate. Aici intră și cărțile pe care le găsim prin biblioteca părinților, ni se par cool, începem să le răsfoim până găsim un citat fain de pus pe Facebook și hop! Punem poza însoțită de citat, ca să pară că știm despre ce este vorba și, desigur, să fim lăudați prin comentarii.

3. Pozele făcute în diferite locuri

Photoshop-ul a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai utilizatorilui Facebook-ului, pentru că o știm prea bine: cu cât poza e mai spectaculoasă, făcută într-un loc cât mai exotic posibil, va strânge multe like-uri. 

4. Încercarea de a-i convinge pe alții de viața ta super cool

Internetul ne face să vrem ca toată lumea să știe că suntem interesanți și deștepți. Un adevăr general valabil când vine vorba de Facebook este acela că nimeni nu vrea să posteze poze cu lucruri plictisitoare. Și nimeni nu vrea să fie plictisitor.

Facebook este despre a schimba părerile celor din jur și dă întotdeauna impresia că viețile celor din jurul tău, persoanele cu care ești prieten sau pe care le urmărești au o viață mult mai antrenantă și complexă decât a ta, aspect care în unele cazuri poate duce la depresii. 

PARTENERI