TOP 7 noi tradiții și superstiții de Sfântul Andrei, sărbătorit de români pe 30 Noiembrie!

Pe 30 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe SFÂNTUL ANDREI, ocrotitorul românilor. Potrivit tradiției, ziua de 30 noiembrie este potrivită pentru ritualuri de vindecare a bolilor, dezlegare a farmecelor, blestemelor și atragerea norocului în căsnicie.

Publicat: 29 noiembrie 2018, 15:09

 

Potrivit unor credințe populare, sărbătoarea de Sfântul Andrei implică numeroase tradiții și superstiții ce ar trebui respectate, de exemplu, în aceasta zi femeile nu au voie să se pieptene și nici să coasă pentru a nu le merge rău în anul care vine.

Prezentăm în continuare o serie de tradiții și superstiții actualizate legate de Sfântul Andrei:

-Elevii obișnuiesc să doarmă cu carnetul de note sub pernă pentru a visa la ce materie vor lua note proaste.

-Gurmanzii spun că dacă mănanci o shaorma cu mult usturoi de Sfântul Andrei ești păzit de rele tot anul ce vine.

-Se spune că în noaptea de Sf. Andrei dacă rămai logat peste noapte pe facebook, poți visa profilul alesului.

-Corporatistii obișnuiesc să își pună sub pernă un stick USB cu prezentările de la job să vadă dacă visează vreo mărire de salariu.

-Bucătarii sfătuiesc fetele care nu știu să își pregătească perna pentru noaptea de Sf. Andrei: busuiocul merge cu puțin rozmarin și pentru mai multă aromă trebuie adăugat și puțin coriandru.

-Politicienii obișnuiesc în noaptea de Sfântul Andrei să doarmă cu un stilou și o foaie sub pernă pentru a visa dacă și anul viitor vor semna contracte avantajoase cu statul.

-În seara dinainte de Sfântul Andrei, localnici din Vaslui dorm cu un termometru sub pernă pentru a visa câte grade va avea băutura pe care o vor consuma a doua zi.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

PARTENERI