TOP 10 metode de copiat cu care ar trebui să nu dai greş

Copiatul s-a inventat odată cu şcoala şi oricine spune că nu a trişat vreodată la un test ori minte, ori nu i-a ieşit. Că de gândit s-a gândit sigur!

10 semne care te dau de gol atunci când copiezi. Și tu faci așa?

Publicat: 26 ianuarie 2016, 11:06

10 semne care te dau de gol atunci când copiezi. Și tu faci așa?

Dacă te numeri printre cei care obişnuiesc să copieze, probabil ai deja metoda ta. Dacă eşti dintre cei cărora nu le iese, înseamnă că nu ai găsit-o pe cea potrivită.

15 senzaţii pe care le trăieşti doar în preajma tezelor sau a examenelor

De copiuţa pusă sub fund a auzit toată lumea, dar ce te faci dacă proful se prinde şi te pune să te ridici? Scrisul în palmă e şi el istorie demult, probabil pentru că e destul de evident. Iar metodele prea elaborate sunt atât de complicate încât mai bine te apuci să înveţi. Dacă nu poţi şi nu poţi să-ţi bagi materia în cap, poţi, totuşi să apelezi la câteva strategii testate deja de alţii. Şi să speri că profii nu au aflat încă de ele. Dacă te prind, să nu spui că le-ai auzit de la noi :))

Metoda sticla de apă

Cea din poză e cam evidentă, dar tu poţi să dezlipeşti eticheta, să scrii pe ea mic şi cu creionul şi, dacă ai nevoie de informaţii să tragi cu ochiul în timpul testului.

Metoda cu mâna pe masă

Dacă eşti prins, o bagi pe mânecă, dar nu te împiedică nimeni să încerci. Poate ai succes.

Scrisul pe bancă

Este probabil cea mai veche metodă de copiat, dar şi cea mai folosită şi cu cea mai mare rată de succes. Foloseşte un creion, ca să nu fie vizibil decât pentru tine ce ai scris, şi ai grijă să ţii mereu foaia peste „copiuţă”. Varianta mai elaborată a acestei strategii este să scrii pe perete, sub pervaz, dacă stai pe rândul de la fereastră. Dar ai grijă să nu te întinzi prea mult, astfel încât să devină vizibil şi pentru profesor, când se plimbă printre bănci.

Scrisul pe antebraţ

Scrisul în palmă e „fumat” deja, dar nu te împiedică nimeni să scrii pe antebraţ. Condiţia e să porţi mâneci lungi şi să nu scrii romane. Că dacă te analizezi prea atent în timpul examenului devii dubios.

Bandă adezivă lipită pe piele

Dacă scrisul pe piele ţi se pare o metodă prea „murdară”, poţi să foloseşti bandă adezivă transparentă şi să scrii pe ea. E şi uşor să te debarasezi de probele incriminatoare odată ce ţi-ai făcut treaba cu ele.

Copiuţa din pachetul de gumă

Aşa ceva e pentru experţi în ale copiatului, care simt nevoia să treacă la „next level”. Îţi faci copiuţe de dimensiunea unui pachet de gumă, le lipeşti în interiorul ambalajului şi îl desfaci în timpul examenului, suficient cât să poţi trage cu ochiul. Tot ce trebuie să faci apoi e să te rogi să nu-ţi ceară proful o gumă 🙂

Metoda prohabul

Fotografia vorbeşte de la sine, iar strategia s-ar putea să dea roade, pentru că e greu de crezut că în mijlocul examenului sau al tezei proful vă va spune să luaţi mâna de acolo :))

Metoda şerveţelul

Scrieţi cu creionul pe şerveţel ce nu reuşiţi să băgaţi la cap, iar în timpul examenului îl desfaceţi şi trageţi cu ochiul, prefăcându-vă că vă ştergeţi la nas. O să pară scârbos, dar sigur nu o să vă întrebe nimeni ce aveţi acolo.

Fetele au oricând la dispoziţie câteva metode de copiat de succes, pentru care bănuim că nu mai aveţi nevoie de vreo schemă.

PARTENERI