Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // TOP 10 măsuri de precauție luate de oficiali pentru a evita atacurile cibernetice pe site-urile instituțiilor!

TOP 10 măsuri de precauție luate de oficiali pentru a evita atacurile cibernetice pe site-urile instituțiilor!

Mai multe instituţii din ţară au fost afectate în ultimele zile de atacul cibernetic WannaCry, produs la nivel mondial. 200.000 de sisteme din 150 de ţări au avut de suferit din cauza virusului WannaCry.

Publicat: 15 mai 2017, 14:28

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, începând de vineri, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi la instituţii şi companii din România.

Hackerii lovesc din nou. Au furat poze cu Miley Cyrus goală și le-au pus pe internet

 Ca urmare a acestei amenințări, instituțiile din România au creat un set de reguli de bună conduită pe internet pentru a contracara și preîntâmpina astfel de atacuri cibernetice:

1.Doi polițiști locali vor patrula din oră în oră pe site-urile instituțiilor pentru a veghea liniștea digitală si respectarea tuturor legilor specifice internet-ului.

 2.Cei care se ocupă de administrarea site-urilor institutiilor statului au schimbat parolele de acces din 0000 în 1234, mult mai complexă și foarte greu de spart sau intuit de eventuali hackeri.

 3.Hackerii vizează și vedete. Au furat poze cu Mihai Trăistariu în chiloți și amenință că le postează pe facebook!

 4.Mulți dintre polițiștii însărcinați cu paza website-urilor sunt foarte vigilenți și verifică din 10 în zece minute dacă sunt cioburi pe jos, semn că hackerii ar fi spart site-ul.

 
 5.Se pare că la anumite instituții ale statului nu numai site-ul lor oficial a întâmpinat probleme, un funcționar a remarcat că s-a vărsat și wireless-ul.

 
 6.În caz de urgență, o echipă de intervenție digitala așteaptă ordin să facă percheziții la adrese web.

 
 7.Cum site-urile sunt sparte, de obicei, noaptea, polițiștii se gândesc să monteze o alarmă online sau un sistem video de supraveghere pentru a vedea cine intră/iese de pe site.
 

 8.Ca să evite spargeri ale site-urilor și să limiteze eventualele daune, specialiștii IT din instituții vor să printeze site-ul și să îl țină în offline, ca backup.

 
 9.In toate institutiile s-au creat departamente speciale subordonate celor de la IT care au fost dotate cu numeroase XEROX-uri pentru a face copii de ecran.

 
 10.Poliția rutieră a fost implicată în acest caz și asigură supravegherea traficului de internet și respectare limitei de viteză a internet-ului în localitate.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

PARTENERI