Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // Papanaşi à la Corina. Uite cât de bine se descurcă în bucătărie!

Papanaşi à la Corina. Uite cât de bine se descurcă în bucătărie!

E Corina mama perfectă? E frumoasă, cântă superb şi e şi super-talentată în bucătărie. Nu o spunem doar din auzite, ci am observat acest lucru. Corina tocmai ce a postat o fotografie pe Instagram, cu ultima ei „creaţie” culinară. Corina a făcut papanaşi fierţi cu brânză şi ne învaţă şi pe noi din secretele ei.

Publicat: 11 aprilie 2014, 9:39

Gaşcă, luaţi un pix şi o foaie şi învăţaţi să faceţi papanaşi, aşa cum doar Corina ştie, Of Corrrso: Reţeta de papanaşi fierţi cu brânză, pt. instaomuleti: 1 kg brânză vaci 250 gr gris 4 lingur zahăr brun 2 esenţe vanilie 2 ouă 100 gr unt 200 gr pesmet 4 linguri zahăr 1/4 cană rom (opţional Sfărâmăm bine brânză cu furculiţa. Adăugăm grisul şi amestecăm bine. Adăugaţi vanilia şi zahărul şi amestecaţi iar. Apoi adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare. În funcţie de cum e brânză, mai uscată sau mai cu zer s-ar putea să aveţi nevoie de un ou în plus sau în minus. Lăsaţi amestecul să se odihnească cam jumătate de ora. În acest timp puneţi la fiert o oală mare cu apă. Dacă doriţi adăugaţi rom în apă, chiar se simte diferenţa Într-o tavă largă topiţi untul şi adăugaţi pesmetul şi la foc mediu îl prăjiţi până se face auriu. Stingeţi focul şi adăugaţi zahărul. Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelaţi bile micuţe, cam cât mingile de ping-pong. Va umeziţi mâinile după fiecare 2-3 papanaşi, merge mai uşor. Când apă fierbe daţi focul pe minim şi aşteptaţi că apă să nu mai clocotească. În acel moment puteţi adaugă în oală papanaşi până acoperiţi fundul oalei cu ei. Nu-i înghesuiţi prea tare, mai bine îi fierbeţi în mai multe ture. Papanaşii sunt fierţi când se ridică la suprafaţă. Îi scoateţi cu ajutorul unei palete cu găuri şi îi aruncaţi direct în tavă cu pesmet pe care o scuturaţi bine cu mişcări orizontale faţă-spate astfel încât papanaşii să se rostogolească şi să se acopere singuri de pesmet Îi scoateţi pe o farfurie şi serviţi cu dulceaţă preferată şi cu smântână. Poftă bună ! :)”

Rezultatul?

PARTENERI