Irina Binder
Irina Binder, autoarea uneia dintre cele mai bune carti din Romania, are cu siguranta toate motivele pentru care sa se regaseasca pe lista ta de “must read”. Probabil ca ai ai auzit si tu de cartea sa, un adevarat bestseller, intitulat “Fluturi”. In cele doua volume ale cartii, Irina Binder impartaseste cititorilor o poveste fascinanta despre maturizare, presarata cu secrete, iubire si alegeri mai mult sau mai putin gresite. Succesul de care s-au bucurat “Fluturii” Irinei Binder nu reprezinta singurul motiv pentru care iti recomandam sa fii cu ochii pe noile sale aparitii editoriale; Irina Binder, omul simplu, isi marturiseste in “Insomnii” toate temerile, la fel ca si toate gandurile curajoase si framantarile din noapte.
Claudia Golea
Genul programului? Roman! Claudia Golea este una dintre cele mai recunoscute romanciere din Romania, care te va incanta cu siguranta cu operele sale emotionante sau pline de aventura. Unul dintre motivele pentru care noi credeam ca Claudia Golea ar trebui sa fie pe lista prioritatilor tale in ceea ce priveste titlurile pe care ti-ai propus sa le lecturezi este tocmai aceasta usurinta caracteristica autoarei de a te purta de la agonie la extaz, de la o carte la alta. Astfel, daca vrei sa citesti un roman emotionant, care sa-ti dea fiori de tristete si care sa te ajute sa iti redescoperi latura sentimentala, alege “In numele cainelui”, a sasea publicatie semnata Claudia Golea.
Petronela Rotar
“Sfirsitul Noptii”, “Efectul pervers” sau “Alive” sunt doar cateva dintre titlurile care ii apartin scriitoarei contemporante Petronela Rotar, pe care n-ai cum sa le ratezi! De departe, insa, cartea care s-a bucurat de cea mai mare popularitate se numeste “Orbi” si i-a adus Petronelei Rotaru nu doar admiratia a zeci de mii de cititori, dar si cuvinte de lauda din partea criticilor literari. Dupa cateva volume de proza scurta, autoarea a cutezat sa-si transpuna gandurile, trairile si imaginatia in primul sau roman, “Orbi”, apreciata ca fiind o carte cu puternice influente de psihologie, o carte care, aparent, spune povestea protaganistilor, te invita sa meditezi si sa reflectezi, provocandu-te sa te intrebi daca nu cumva esti chiar tu subiectul despre care se vorbeste. Mai mult decat atat, aceasta opera te invata sa te abtii de la judecatile gratuite pe care noi, oamenii, le emitem, deseori, fara a incerca sa ne punem si in pielea celui asupra carora aratam cu degetul.