Poți folosi vopsea tip spray pe lemn, plastic, metal, fibră de sticlă, ceramică, tencuială, beton, pânză, MDF s.a.
Sfaturi și trucuri utile îți sunt prezentate în rândurile de mai jos.
7 sfaturi pentru a folosi vopseaua tip spray
1. Citește instrucțiunile
Poate suna banal, însă este important să citești instrucțiunile vopselei achiziționate. Vei afla de la ce distanță față de obiect să faci pulverizarea, cât timp să agiți înainte recipentul, temperatura potrivită pentru aplicare, durata de timp de care vopseaua are nevoie pentru uscare și multe altele.
2. Pulverizează continuu
Pentru a obține un strat uniform de vopsea asigură-te că pulverizezi continuu. Nu te opri niciodată în mijlocul unei linii de pulverizare. Mișcă recipientul într-o linie dreaptă continuă și apoi revino. Suprapune liniile de pulverizare.
3. Evită vopsirea altor suprafețe
Cu siguranță nu vrei să vopsești și pe lângă obiectul dorit. Nu pierde timpul cu ziarele, s-ar putea să se miște în timpul lucrului tău, așadar folosește o prelată sau o pânză.
4. Așază obiectul la o înălțime potrivită
Ca să nu te cocoșezi, să stai în genunchi pentru a da culoare obiectului tău, poziționează-l la înălțimea potrivită. Prin urmare, în loc să îl lași jos, pe podea, urcă-l pe un pidestal improvizat, o masă și începe să pulverizezi.
5. Realizează un test
Înainte de a începe, realizează un test pe o bucată de placaj pentru a vedea intensitatea vopselei. Micșorează distanță față de obiect în funcție de rezultatul pe care ți-l dorești.
6. Pregătește suprafața
Vopseaua este elementul final. Asigură-te că obiectul pe care urmează să îl colorezi are o suprafață curată, uscată, așadar fără praf, urme de apă.
Ține cont că pentru o bună finisare a unor suprafețe precum lemn sau zidărie, pentru reducerea porozității suprafeței și protecția acesteia, se utilizează grund.
7. Folosește un echipament de protecție
Poartă întotdeauna o mască atunci când vopsești, ochelari de protecție, mănuși. Deschide larg geamurile în cazul în care nu ai posibilitatea să vopsesti într-un spațiu exterior.
Cât durează să se usuce vopseaua?
Nu există un răspuns standard, timpul de uscare variază în funcție de umiditate și temperatură.
Dacă dorești să revopsești, o poți face în aproximativ o oră, iar pentru ca vopseaua să fie complet uscată și obiectul gata de utilizare, poate fi nevoie de aproape o săptamână.
Lasă obiectul la uscat într-un loc bine aerisit, de preferat afară, pentru a nu fi nevoit sa inhalezi mirosul vopselei.
Ce vopsea tip spray să cumperi?
Cel mai simplu este să apelezi la online. Ai o varietate de sprayuri din care poți alege, vei fi încântat să vezi toate nuanțele care ți se pun la dispoziție. Faci comanda și primești produsul acasă.
Colorit.ro este un magazin online cu materiale de pictură unde vei găsi inclusiv o categorie specială dedicata vopselurilor spray. Acestea pot fi aplicate pe orice tip de suprafață – sticlă, lemn, metal, ceramică, zidărie.