(P) Idei de amenajare a bucătăriilor moderne și funcționale în 2018

Amenajarea bucătăriei este un pas destul de complicat, iar reușita unui proiect constă într-o mare varietate de factori, începând de la electrocasnicele alese și până la disponibilitatea spațiului. Specialiștii Arta-Mobilei ne oferă o gama de sfaturi și idei pentru amenajarea bucătăriei, indiferent dacă este vorba despre o bucătărie de dimensiuni reduse precum cele de apartament sau o bucătărie cu un spațiu mai generos. Aceiași specialiști Arta-Mobilei ne învață și care sunt componentele unei bucătării perfecte, componente care transformă întreaga încăpere într-o copertă de revista.

Publicat: 28 februarie 2018, 10:34

Din bucătăriile moderne, complet utilate și mobilate nu trebuie să lipsească componente precum hota, un frigider spațios și performant, cuptorul incorporabil, plita sau aragazul.  Cuptorul incorporabil este una dintre cele mai utile electrocasnice din bucătărie, o invenție care a fost brevetată încă din 1826, însă abia prin ultimii ani a avut o largă utilizare și printre români. Astfel, în ziua de astăzi, el a devenit unul dintre cele mai căutate aparate în ceea ce privește mobilarea și utilarea locuinței.

Specialiștii Arta-Mobilei recomandă luarea contactului cu un profesionist înainte de gândirea proiectului pentru mobilierul din bucătărie. Astfel, niciun component nu va lipsi din bucătăria ta, iar spațiul va fi gestionat cu foarte mare atenție. Atenție, însă! Toate modificările ulterioare pot fi destul de costisitoare și greu de realizat, așa că este bine să luați în considerare toate elementele de care dispuneți, începând de la spațiul pe care îl aveți la dispoziție, la forma acestuia dar și la traficul din bucătărie.

Avantajele și dezavantajele bucătăriilor de tip open space în living

În ultimii ani, bucătăriile în stil American, open space cu livingul sunt foarte la modă și în România. Aceste tipuri de bucătării sunt destul de practice și perfecte deoarece oferă senzația de spațiu mai generos.  Bucătăria open space este o încăpere în care puteți găti și socializa în același timp, o bucătărie perfectă pentru activitățile în familie sau pentru persoanele sociabile care au în mod frecvent musafiri.

De regulă, bucătăriile open space se unesc cel mai des cu livingul și astfel, aceste încăperi pot fi cele mai luminoase din locuința, devenind un spațiu foarte aerisit, scăldat de razele soarelui, acolo unde întreaga familie se simte foarte bine.

Totuși, specialiștii Artă Mobilei ne avertizează și asupra unor dezavantaje în cazul alegerii unei bucătării open space. De regulă, acest tip de încăpere presupune mai puțini pereți, deci, mai puțînă intimitate, dar și spațiu de depozitare. De asemenea, în acest caz nu mai există filtre pentru mirosul și zgomotul din bucătărie.

Bucătării în formă de L sau bucătării în formă de U

Întrebând care sunt cele mai practice bucătării dintre cele în formă literei “L” sau cele în forma literei “U”, specialiștii Artă-Mobilei ne dau imediat răspunsul: “De regulă, bucătăriile în formă de L au electrocasnicele importante pe unul dintre pereți și permit și instalarea unei insule sau peninsule. Totuși, acestea trebuie să fie situate la minimum un metru de restul mobiliei, deci, acest tip de amenajare se potrivește mai degrabă bucătăriilor spațioase. În cazul amenajării în formă de U, acesta este potrivit bucătăriilor dreptunghiulare, de bloc, reprezentând o metodă foarte eficientă de organizare a spațiului. O astfel de amenajare permite instalarea electrocasnicelor pe aceeași latura, economisind în același timp un spațiu generos. În plus, acest tip de amenajare este avantajoasă datorită spațiului de depozitare deoarece se pot include corpuri suspendate sau polițe care se apropie de tavan.”.

 

PARTENERI