Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // (P) Cum sa alegi rapid faianta pentru baie si bucatarie

(P) Cum sa alegi rapid faianta pentru baie si bucatarie

Alegerea unui model de faianta potrivit poate baie si bucatarie poate fi o activitate consumatoare de timp si de energie, mai ales daca nu ai un plan deja stabilit si nici cateva modele preferate. Gasesti o gama variata de produse, care difera prin nuante, dimensiuni, forma si textura, insa cum stii sa alegi modelul potrivit? Iata cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie, intr-un timp scurt.

Publicat: 17 mai 2018, 6:42

Ghideaza-te dupa stilul de amenajare ales. Faianta pentru baie si bucatarie poate avea aceeasi nuanta in ambele incaperi, daca te orientezi spre un model rezistent, care sa se potriveasca cu stilul de amenajare ales. Daca ai optat deja pentru un stil de amenajare, indiferent ca vorbim despre un stil modern, minimalist, clasic, rustic sau mediteranean, atunci iti va fi mult mai usor sa alegi si un model de faianta, pentru ca deja stii catre ce nuante, dar si ce forme ar trebui sa te orientezi.

Ce tip de suprafata ai nevoie: mata sau lucioasa? Acest aspect se alege, in primul rand, in functie de preferinte, insa trebuie sa mai tii cont si de alte detalii. Sper exemplu, suprafetele lucioase pot fi folosite si in suprafete mici, dar si in spatii mai mari. Placile de faianta lucioase pot fi folosite in baie si bucatarie, dar petele si amprentele ies mult mai usor in evidenta, fata de suprafetele mate.

Lut alb sau rosu? Placile ceramice sunt produse din lut alb sau lut rosu, diferenta dintre ele o constituie rezistenta. Placile din lut alb sunt cu mult mai rezistente impotriva factorilor externi si au o absorbtie cu mult mai mica a apei, spre deosebire de placile din lut rosu. Din punct de vedere calitativ, placile ceramice produse din lut alb sunt cu mult superioare spre deoebire de placile din lut rosu.

Glazurata sau portelanata. Atat in cazul gresiei, cat si a faiantei, suprafata portelanata este cu mult mai rezistenta deoarece are proprietati tehnice, care ii asigura o rezistenta ridicata la socuri puternice. Avand in vedere ca este folosita pentru placarea peretilor, poate fi folosita si faianta obisnuita pentru ca este suficient de rezistenta.

Alege culori complementare. Pentru a nu aglomera, din punct de vedere vizual spatiul, alege nuante de culori, care sa fie complementare. De asemenea, incearca sa eviti sa folosesti prea multe culori. Pentru un spatiu aerisit, alege doua, maxim trei culori. Daca iti plac tonurile inchise si vrei sa optezi pentru ele, ai in vedere si faptul ca pe aceste suprafete se cunoaste mult mai repede mizeria si trebuie curatate mai des.

Alege marimea placilor direct proportionala cu marimea peretilor. Astfel ca, pentru peretii mici sunt recomandate placile de faianta mici, in timp ce pentru suprafetele inalte cu pereti mai mari, se pot incadra placile mai voluminoase de faianta. Placile mari au capacitatea de a schimba la nivel optic imaginea incaperii, transformand locul intr-unul mai spatios.

PARTENERI