Botezul este o taină creștină și de aceea totul trebuie organizat până la cel mai mic detaliu. De aceea, ar fi bine să iei în calcul absolut totul pentru ca botezul să se desfășoare exact cum ai planificat.
Alegerea nașilor de botez, discuții cu preotul, alegerea bisericii, rezervarea restaurantului, alegerea meniului, dar și a temei potrivite pentru această petrecere sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Și la toate aceste lucruri se mai alătură și lista de invitați. Pentru a ști cum anume să organizezi petrecerea de botez perfectă iată mai jos câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere:
1. Alege nașii
Rolul nașilor la botez este unul destul de mare. Aceștia sunt părinții spirituali ai copilului, sunt persoanele care îi vor fi alături copilului întreaga viață și de aceea relația dintre ei și copil trebuie să fie foarte apropiată. Lasă deoparte tradițiile de „naș moștenit” și alege acei nași pentru încreștinarea copilului tău apropiați de tine. Ai putea alege din rândul prietenilor cei mai apropiați, dar și pentru acele persoane care vor reuși să îl apropie pe copil de învățămintele creștine. Rolul nașilor la botez este mare – aceștia trebuie să îi cumpere copilului un rând de haine, cămașă albă, dar și acele lumânări de botez cu care vor intra în biserică și poate chiar potrivite cu tema evenimentului. Nașii vor plăti preotul și vor participa la petrecere, în cinstea micului creștin.
2. Alege restaurantul
În funcție de numărul de invitați ar fi bine să alegi restaurantul. Dacă vei avea un număr mare de invitați trebuie să alegi o sală în care să încapă toți și să ai și spațiu pentru dans. Dacă nu vei avea un număr mare de invitați ai putea alege ceva mai mic. Este bine să alegi un restaurant cât mai aproape de casă, mai ales că micuțul va trebui să și doarmă și în același timp va fi și alăptat de către mamă. Vei ajunge ușor acasă și vei putea să îl hrănești sau să îl adormi. Tot odată cu alegerea restaurantului, vei putea stabili și meniul și modul de amenajare al sălii, urmând tema aleasă.
3. Stabilește tema evenimentului și planifică-l cu atenție
Este bine să ții cont de o anumită temă. Vei putea alege să decorezi totul asemenea unei corăbii sau ai putea să transformi spațiul parcă desprins din filmele Disney. Tema evenimentului va trebui să fie aleasă cu grijă de părinți, tot ceea ce vei crea se va transforma în amintiri de neuitat pentru copil, atunci când va răsfoi albumul.
4. Stabilește o surpriză pentru invitați și pentru copilul tău
Ai putea alege ursitoarele sau ai putea alege ca la petrecerea de botez să participe un artist cunoscut și toate acestea pentru că o petrecere bine organizată trebuie să aibă și ceva inedit, o surpriză apreciată de toți invitații. De aceea, planifică cu multă atenție acest moment și alege ceva cu totul special.
5. Organizează a doua zi
Petrecerea de botez continuă și a doua zi, atunci când bebelușul este scăldat de nași. Totul trebuie să fie stabilit în cel mai mic detaliu, să stabilești unde se va desfășura totul, la ce oră și care sunt invitații pentru această ultimă etapă.
Nașii vor fi de nelipsit, la fel și persoanele apropiate, precum bunici, mătuși sau unchi. După ce bebelușul este scăldat, puteți continua petrecerea.