(P) Cum ne îmbrăcăm la teatru? Idei şi soluţii la îndemâna oricui

Mergi pentru prima oară la teatru şi nu ştii cu ce să te îmbraci? Teatrul este unul din puţinele locuri care aplică anumite reguli de conduită şi un cod vestimentar de care să ţii cont. Actorii, designerii, scenografii şi regizorii lucrează ore în şir pentru a oferi publicului un show de zile mari. De aceea, spectatorii au obligaţia morală de a da ceva în schimb, prin ţinută şi comportament adecvat. Iată care sunt regulile de bază ale tinutei, pe care trebuie să le cunoşti atunci când mergi la teatru.  

Publicat: 7 februarie 2019, 15:22

Rochia

Dacă vrei să fii elegantă şi nu îţi doreşti să dai greş, rochia este soluţia. Indicat ar fi ca aceasta să fie neagră, dar nu e obligatoriu. Rochiile midi sunt o alegere ideală în acest caz. Pentru inspiraţie, poţi găsi astfel de exemple pe BoemUrban, pentru a-ţi alege hainele care te avantajează cel mai mult. Atunci când vrei să porţi o rochie la teatru, e musai să o accesorizezi corect. Poartă bijuterii fine, care să se asorteze cu restul ţinutei. Pantofii nu trebuie să aibă tocul prea mare, pentru a putea să mergi cu uşurinţă. Machiajul va fi unul curat-dacă vrei să porţi un ruj de culoare roşie sau maro închis, nu îţi machia şi ochii în culori la fel de stridente. Vei obţine, în acest mod, un look clasic şi de efect.  

Sacoul

Dacă nu eşti o fană a rochiilor, le poţi înlocui cu o pereche de pantaloni şi cu un sacou. Recomandat este să ai un sacou elegant, din mătase, cu o croială impecabilă. Arată la fel de elegant şi te vei simţi mult mai confortabil. Pantalonii trebuie să fie simpli, drepţi, fără aplicaţii sau imprimeuri care să îi ducă într-o zonă de street-style. Combinaţia de alb cu negru nu o să piară niciodată, aşa că poţi opta pentru aceste culori. Vei vedea că te vei simţi specială şi vei intra în atmosfera de poveste creată de piesa pe care o priveşti.  

Fusta

Dacă pantalonii şi rochia nu te-au convins, ce ai zice de o fustă? Fustele ample sau creion sunt alegeri inspirate pentru o piesă de teatru. Dacă fusta este elegantă, poţi alege un top mai simplu în partea de sus, poate chiar un tricou alb, de bumbac. Dacă vrei să creezi o ţinută completă, optează pentru o cămaşă cu volane sau cu nasturi mici. O pereche de botine cu toc sau orice pereche de pantofi cu toc mediu se vor asorta perfect cu fusta. Geanta aleasă trebuie să fie în ton cu ţinuta, iar machiajul, unul natural. Dacă vrei să te coafezi, optează pentru bucle lejere.  

Salopeta

Alte opţiuni pentru o seară la teatru pot fi salopeta şi costumul uni. O salopetă elegantă cu siguranţă te va scoate din anonimat şi este şi mai comodă, în comparaţie cu rochia sau fusta. Dacă eşti atrasă mai mult de moda bărbătească, un costum uni ţi se va potrivi că o mănuşă. Poţi alege culorile clasice, alb sau negru, dar nu te lăsa intimidată nici de culorile mai îndrăzneţe-roşul sau albastrul vor arăta la fel de bine. În acest caz, pantofii cu toc sunt alegerea cea mai potrivită. Îţi vor oferi încă un strop de eleganţă şi de bun gust.  

Cu tocuri sau fără?

Dacă exemplele de mai sus au inclus purtarea pantofilor cu toc, cum procedezi dacă nu ai o pereche sau dacă tocurile nu sunt pe placul tău? Nimic mai simplu. Ţinuta pentru teatru nu implică obligatoriu tocuri. Poţi alege o pereche de pantofi cu talpă joasă, de tip Oxford. O altă alegere ar putea fi pantofii cu talpă ortopedică. Totuşi, nu trebuie să exagerezi cu înălţimea tocurilor. Oricât de mult ţi-ar plăcea, tocurile deosebit de înalte nu se vor potrivi acestui tip de eveniment. Mai mult, acestea te vor incomoda în timpul mersului.  

 

Când vrei să mergi la teatru, ai la dispoziţie o mulţime de opţiuni vestimentare. Important este să te simţi confortabilă şi să menţii, atât cât poţi, o linie clasică şi elegantă. Nu folosi accesorii mari, pălării sau coafuri extravagante, care vor incomoda ceilalţi participanţi. Ce mai aştepţi? Crează ţinuta ideală şi cumpără bilete la teatru pentru tine şi cei dragi!

PARTENERI