(P) Cum îți îngrijești tenul când ai acnee

Acneea este cunoscută în diferite grade de severitate și afectează majoritatea adolescenților, debutând chiar de la 11 ani și până la vârsta adultă. Cauzele apariției acneei sunt multiple tocmai din acest motiv trebuie investigate și tratate în tocmai pentru a nu rămâne consecințe pe termen lung, dar nici riscul reapariției. Tenul afectat de acnee are nevoie de o îngrijire aparte, motiv pentru care îți recomandăm câteva sfaturi utile și ușor de pus în practică.

Publicat: 29 noiembrie 2018, 13:27

De cele mai multe ori, stoarcerea coșurilor este greșeala care se soldează chiar și cu semne ireversibile pe chip. Tipul de îngrijire, produsele de curățare pe care le folosim, dar și cele de make-up dețin un rol extrem de important pentru sănătatea pielii, acestea pot atenua semnele acneei, ori în caz contrar le pot agrava.

Ce este de făcut atunci când ai un ten acneeic

Indiferent de vârsta pe care o ai în momentul în care debutează acneea, cel mai important pas și primul de altfel este să mergi la medicul specialist pentru investigații. Dacă sunt manifestări minore și tranzitorii, atunci ele pot fi tratate cu ajutorul unor produse cu acțiune locală precum creme și loțiuni cosmetice. În cazul în care vorbim despre acneea severă, atunci planul de tratament se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, iar pielea are nevoie de o îngrijire zilnică cu ajutorul cremelor, soluțiilor și loțiunilor speciale. Se folosesc chiar și tratamente cu antibiotice, dacă medicul consideră că este necesar în urma analizelor efectuate în laborator.

Tratarea acneei cu ajutorul tratamentelor locale

Tratamentele locale aplicate tocmai pentru a îndepărta acneea, exfoliază pielea și o sensibiliează, aceasta devenind cu mult mai uscată și aspră. Important de reținut este faptul că trebuie exitate pe cât posibil loțiunile care au în compoziție alcool sau creme care conțin parabeni ori parfumuri și pot irita pielea.

Produsele de machiaj precum fondul de ten și fardurile lichide sunt comedogenice, acestea pot încărca porii și pot genera inflamații. Trebuie folosite numai produse de machiaj hipoalergenice, creme care sunt special create pentru acnee și cele mai bune măști de față. Nu trebuie folosite produse din game diferite deoarece mai multe ingrediente diferite pot reacționa într-un mod nefavorabil pielii.

Se pot reduce cicatrici vechi de pe față?

În cazul în care acneea vulgară a lăsat semne, respectiv cicatrici, în funcție de forma și localizarea lor, dimensiunea acestora se poate modifica cu ajutorul tratamentelor laser noninvazive sau invazive, tratamentul de peeling cu laser. Cicatricile se pot umple cu acid hialuronic, iar aspectul se poate netezi de la suprafata pielii.

Pentru tratarea și prevenirea acneei sunt importante două momente din timpul zilei: dimineața și seara. Fiecare moment începe cu un ritual specific și anume: seara se curăță foarte bine tenul pentru a-l pregăti pentru creme și tratamente, iar dimineața, tenul trebui din nou curățat, hidratat și protejat cu ajutorul produselor potrivite de factorii externi.

PARTENERI