(P) Cum alegi mobilierul pentru camera bebelusului?

Lasa-ti imaginatia sa zburde si creeaza acasa un spatiu de vis pentru copilul tau. Mobila pentru junior ar trebui sa fie expresia ludicului si a functionalitatii, de care cel mic sa se poate bucura alaturi de parinti. Dar nu uita ca mobila din dormitorul copilului trebuie sa contina si elemente de siguranta: colturi rotunjite sau bariere din silicon, care protejeaza de lovituri sau zgarieturi. Deci cum alegi mobila potrivita pentru camera copilului tau?

Publicat: 12 februarie 2019, 13:19

Functionalitatea

Stabileste de la inceput limitele bugetului. Apoi gandeste planul camerei, deseneaza-l chiar, tinand cont de tipul spatiului, de sexul si varsta copilului, dar si de design-ul intregii locuinte.

Ia in calcul mobilierul de tip modular, cu componente care pot fi transformate dupa preferinte.

Cand vine vorba de mobila pentru camera unui bebelus, pe lista de cumparaturi trebuie sa se afle patul, cufarul pentru jucarii, fotoliul pentru alaptare, comoda pentru schimbatul scutecelor, tarcul, dulapul pentru haine si accesorii.

Inainte sa achizitionezi mobila pentru copil, verifica daca este bine slefuita si asigura-te ca nu prezinta elemente care ar putea pune in pericol sanatatea copilului. Evita mobila second-hand, este important sa ii asiguri celui mic un nivel optim de igiena.

Design-ul

Mobila ar trebui sa ii creeze copilului un spatiu ideal in care sa se dezvolte pana la varsta la care vei putea incepe sa ii „ghicesti” preferintele.

Mobila alba va fi intotdeauna o alegere potrivita daca vrei ca bebelusul sa aiba o camera primitoare si relaxanta, dar totodata preferi sa eviti o abordare indrazneata din punct de vedere cromatic.

Alege culori deschise si linistitoare. Acestea trebuie sa fie in concordanta cu sexul copilului, dimensiunea camerei, gradul de luminozitate etc.

Mobila pictata este un trend nou de care poti profita pentru a personaliza spatiul celui mic.

Pictarea este o metoda usoara si ieftina de a da pieselor de mobilier uzate o viata noua. De cele mai multe ori sunt pictate piesele din lemn, insa pot fi pictate si cele din metal, plastic si rachita.

Daca vrei sa pictezi mobila din lemn, este foarte important sa cureti si sa slefuiesti materialul. Daca mobila necesita reparatii, poti acoperi zgarieturile sau gaurile cu pulberea rezultata in urma slefuirii, amestecata cu lac. La final poti acoperi mobila pictata cu lac sau ceara.

Pentru lemn este recomandata vopseaua pe baza de apa, iar pentru piesele de mobilier din plastic si rachita vopseaua de tip spray este cea mai buna.

Siguranta

Patul bebelusului trebuie sa fie confortabil si sigur din toate punctele de vedere, pentru ca acolo cel mic isi petrece cel mai mult timp.

Barele acestuia trebuie sa fie pozitionate la distanta optima, astfel incat copilul sa nu se accidenteze, iar lateralele trebuie sa corespunda normelor EU de siguranta. Lateralele pot fi acoperite cu mansoane din material nontoxic, care protejeaza dentitia bebelusului cand acesta ar putea sa muste din suprafata.

Muchiile patului trebuie sa fie rotunjite, pentru a preveni accidentarile.

 

Alegerea mobilei pentru camera bebelusului reprezinta o sarcina placuta, dar care implica si multa responsabilitate. Mobila pentru cei mici este atractiva, sunt nenumarate optiuni pe piata de profil, dar trebuie sa ai in vedere doua criterii esentiale: siguranta si confortul.

 

 

PARTENERI